CatComú-Podem reivindica a Sant Cugat les mesures contra 'l'amenaça global' del canvi climàtic


Temes relacionats

J.M. Balcells (CatComú-Podem): 'Amb la DUI hem passat de la preindependència a la preautonomia' (11/des/17)


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc davant l'estació de FGC de Sant Cugat

L'acte ha tingut lloc davant l'estació de FGC de Sant Cugat

El número 15 per Barcelona de la candidatura de Catalunya En Comú-Podem, Toni Ribas, ha recordat aquest dimarts a Sant Cugat que el canvi climàtic 'no s'aturarà siguem independents o no' i ha posat sobre la taula diverses mesures del programa per lluitar-hi en contra. La candidatura dels comuns també ha remarcat la importància de 'donar el control' de 'drets bàsics' com l'aigua i l'energia a la ciutadania i de donar rellevància política a la problemàtica mediambiental.

El número 15 de la llista encapçalada per Xavier Domènech, Toni Ribas, ha defensat un canvi global i un treball conjunt a àmbit mundial per acabar amb el canvi climàtic.

Toni Ribas

El canvi climàtic és una amenaça global no només al territori català sinó a tot el planeta. No s'aturarà siguem independents o no. És una lluita global que hem d'afrontar tots com a societat.


En aquest sentit, el també coportaveu de la plataforma ecologista Equo a Catalunya s'ha referit a la llei de canvi climàtic aprovada al Parlament pràcticament per unanimitat, i que el Tribunal Constitucional va suspendre a través d'un recurs del govern de l'Estat espanyol. Ribas proposa 'apel·lar a Europa' per obligar l'Estat espanyol a acomplir les mesures mediambientals necessàries.

Toni Ribas

Hem de treballar més de cara a Europa per fer-los veure que estem intentant acomplir amb els compromisos de reducció d'emissions i de generació d'energies renovables i és el govern de l'Estat que ens ho impedeix. Una de les vies per implementar la llei de canvi climàtic és apel·lar a Europa.


El candidat dels comuns ha explicat que la seva proposta aposta per 'totes les sobiranies, no només en l'aspecte nacional' i ha defensat començar per 'tancar les nuclears' a Catalunya. També ha afegit propostes com la municipalització de l'aigua i continuar facilitant la mobilitat sostenible. Entre d'altres coses, els comuns aposten tant per la implementació de la T-Mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona com per un sistema tarifari únic per tot el territori català per reduir l'ús del vehicle privat.

Precisament, el portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA i número 26 a la llista de Catalunya En Comú-Podem per Barcelona, Ramon Gutiérrez, ha posat èmfasi, a més, en 'les qüestions de mobilitat' per, també des de Sant Cugat, comptar amb un transport públic que serveixi com a 'eina estructuradora de la ciutat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.