Benejam (PP), sobre els exmembres del govern a la presó i a Brussel·les: 'Han volgut fer-se les víctimes'


Temes relacionats

La Junta Electoral de Zona obliga l'Ajuntament a despenjar la pancarta en suport 'als presos polítics' ( 5/des/17)


  • Comparteix:

Álvaro Benejam, número 36 per Barcelona del PP i porvateu a l'Ajuntament de Sant Cugat

Álvaro Benejam, número 36 per Barcelona del PP i porvateu a l'Ajuntament de Sant Cugat

El PP considera 'anòmala' la situació política actual de Catalunya. Ho ha explicat el número 36 del PP per Barcelona i portaveu de la formació a l'Ajuntament de Sant Cugat, Álvaro Benejam, en una entrevista a Cugat.cat on també ha qualificat d''estrany' que hi hagi polítics a la presó. Tot i que per al popular això suposa 'una situació difícil, sobretot per als amics i familiars' d'aquestes persones, ha etzibat que 'a la política tothom ha de venir plorat de casa'.



Segons Benejam, els exmembres del govern empresonats o que es troben a Brussel·les 'sabien perfectament' les conseqüències dels seus actes.

Álvaro Benejam

Les persones que són a la presó, els que hi eren però han sortit amb fiança i els que han marxat de Catalunya, com el president Puigdemont i altres exconsellers, sabien perfectament quines eren les conseqüències. Aquesta és una situació volguda per ells, s'han volgut fer les víctimes.


El popular acusa el govern de Puigdemont de 'fracturar una societat catalana' i es mostra convençut, com diu el seu eslògan de campanya, que 'Espanya és la solució' tot i que 'és veritat que s'han d'arreglar coses'. En aquesta línia Benejam creu 'necessària una reforma del finançament de les comunitats autònomes'.

En educació, els populars inclouen al programa electoral que els ciutadans han de tenir 'el veritable dret a decidir sobre l'escola dels seus fills'.

Álvaro Benejam

El que nosaltres volem és que les famílies que vulguin puguin optar que el seu fill o filla tingui com a llengua vehicular el castellà a les escoles. En cap cas treure el català com a llengua vehicular. El català és una llengua de Catalunya, no es parla a cap lloc més del món. Per tant nosaltres l'hem de cuidar i el cuidarem.


En aquest sentit, la candidatura liderada per García Albiol considera que 'la immersió lingüística ha fracassat' i ha tornat a carregar contra 'l'adoctrinament dels nens a l'escola pública'.

Sobre la marxa d'empreses de Catalunya per la declaració unilateral d'independència, el número 36 de la llista del PP defensa que el govern espanyol 'va actuar amb diligència facilitant els tràmits perquè les empreses que volien canviar la seva seu social o fiscal ho poguessin fer'. El també portaveu dels populars a l'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat que el govern de Rajoy demanarà a aquestes empreses que tornin a Catalunya i que si cal habilitaran 'una mesura per facilitar aquesta tornada'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.