Fernández-Jordán (Cs): 'No té cap sentit un referèndum de segregació en una Espanya descentralitzada'


Temes relacionats

Cs porta a la JEZ la col·locació de llaços grocs en la reixa del pàrquing de l'accés al Pins del Vallès (19/des/17)

Espejo-Saavedra, convençut que Cs pot guanyar el 21-D també a Sant Cugat (14/des/17)


  • Comparteix:

Munia Fernández-Jordán, número 22 per Barcelona de la candidatura de Cs

Munia Fernández-Jordán, número 22 per Barcelona de la candidatura de Cs

Cs veu les eleccions del 21D com 'una autèntica oportunitat per acabar amb molts anys de nacionalisme'. Així ho ha explicat la número 22 de la llista taronja per Barcelona, Munia Fernández-Jordán, en una entrevista a Cugat.cat on també ha deixat clar que el partit 'no es planteja un referèndum pactat' perquè assegura 'no és el camí'.



La també regidora de Cs a l'Ajuntament ha dit que, tot i que els referèndums 'poden ser molt útils, cal respectar les normes democràtiques, que són la base de l'estat de dret'.

Munia Fernández-Jordán

Nosaltres entenem que un referèndum de segregació en l'àmbit de la Unió Europea no té cap sentit. No té sentit des del punt de vista d'Espanya com un estat descentralitzat on Catalunya ha aconseguit quotes d'autogovern, gestió pròpia, d'autonomia immenses. Creiem que junts i dins d'Europa som més forts.


La candidata s'ha mostrat optimista de cara als comicis del 21D i veu Inés Arrimadas com la primera presidenta de Catalunya. De fet, la darrera enquesta electoral, feta per l'empresa de sondejos Metroscopia, situa el partit d'Albert Rivera com la força més votada amb un 25,2% dels sufragis. Així ha descrit Fernández-Jordán el 21D.

Munia Fernández-Jordán

És un dia molt important per la societat catalana on podrà per fi demostrar que hi ha hagut una majoria silenciada i podrà demostrar amb el vot que el constitucionalisme és una realitat social.


La número 22 de Cs ha carregat contra els mitjans de comunicació públics catalans als quals ha titllat de 'polititzats' i ha dit que 'ni tan sols separen la informació de l'opinió'. Fernández-Jordán ha assegurat que si el seu partit governa volen que els mitjans estiguin sotmesos a 'criteris de transparència i eficàcia i siguin un servei públic real on estiguin representats tots els partits i tota la societat'.

Sobre l'educació, la candidata ha garantit que amb un govern de Cs 'el català no deixaria ser llengua vehicular'. La formació proposa una sistema on 'el català i el castellà fossin les llengües vehiculars i una progressiva implementació de l'anglès on els estudiants adquirissin el nivell C1 un cop acabada la formació professional o el batxillerat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.