Romeva tanca la campanya d'ERC-CatSí a Sant Cugat amb una crida a construir sense excloure ningú


Temes relacionats

ERC-Catalunya Sí defensa la viabilitat econòmica d'una hipotètica Catalunya independent (14/des/17)

Ingla s'afegeix a la llista d'ERC com a suplent per Barcelona (18/nov/17)

El santcugatenc Raül Romeva, al número 3 de les llistes d'ERC per al 21-D (11/nov/17)


  • Comparteix:

El número 3 de la candidatura d'ERC-Catalunya Sí, el santcugatenc Raül Romeva, ha reivindicat aquest dissabte des de Sant Cugat una república 'on no s'exclogui ningú' i ha apel·lat a 'l'amor' i a 'la dignitat' per demanar el vot, del qual depèn, ha dit, 'la llibertat' de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart. Els republicans han tancat la campanya electoral a Sant Cugat amb un acte 'festiu i familiar' a la plaça de Barcelona que ha reunit centenars de santcugatencs per homenatjar Romeva i la resta de 'presos polítics'. Hi han participat els Castellers de Sant Cugat i també hi ha hagut diverses actuacions musicals.

El conseller cessat per l'aplicació de l'article 155, que va passar més d'un mes a la presó d'Estremera, s'ha mostrat visiblement emocionat per l'homenatge dels Gausacs, que li han fet entrega d'una pancarta que havien desplegat en més d'una ocasió amb el text 'Raül, et volem a casa'. Romeva, que ha rebut una forta ovació dels assistents, ha destacat en el seu parlament que l'independentisme busca 'construir' i no 'separar', i que 'no odia ningú' sinó que 'estima'.

Raül Romeva

Això va d'amor, no va de separar, no va de trencar. Això va de construir. I no construiran res tancant tant de cor i tant d'amor a la presó ni per Catalunya ni per la resta de l'Estat. Per això som aquí i per això continuarem.


En l'acte també hi han participat representants santcugatencs de les entitats sobiranistes. El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet, ha aprofitat la recent estrena de l'última entrega de la saga d''Star Wars' per fer una analogia amb el context polític actual.

Xavier Palet

Per més que el costat fosc de la força, l'Imperi i Darth Rajoy Vader ho intentin, els rebels de la república guanyarem el 21 de desembre.


La portaveu d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, també ha remarcat que els independentistes són 'gent de pau'.

Mireia Ingla

Ni fem morts ni deixem que ens els facin. Nosaltres som gent de pau, dialogant i demòcrata i la nostra arma més potent són les urnes.


En aquest sentit, el senador santcugatenc Bernat Picornell ha cridat a votar ERC per Raül Romeva i per la feina que ha fet el govern cessat pel 155.

Bernat Picornell

Si algú té algun dubte de per què cal votar ERC a les eleccions, que voti pel Raül, per tots els dies que va estar empresonat per la justícia espanyola, per tota la feina que va fer al capdavant del departament d'Exteriors conjuntament amb tots els seus companys de govern.


Abans dels parlaments, els germans Saltor han tocat amb les seves guitarres dues cançons del seu últim disc. Eli Escoda, membre de les JERC a Sant Cugat, també ha interpretat dos temes en clau feminista i reivindicativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.