Bernat Picornell (ERC): 'No volem una república per canviar de bandera, sinó perquè la gent visqui millor'


Temes relacionats

Romeva tanca la campanya d'ERC-CatSí a Sant Cugat amb una crida a construir sense excloure ningú (16/des/17)

ERC-Catalunya Sí defensa la viabilitat econòmica d'una hipotètica Catalunya independent (14/des/17)


  • Comparteix:

Bernat Picornell, senador d'ERC

Bernat Picornell, senador d'ERC

ERC veu les eleccions del 21D com uns comicis 'injustos i il·legals' convocats pel govern de Rajoy 'amb la imposició de l'article 155'. Ho ha expressat el senador santcugatenc dels republicans, Bernat Picornell, en una entrevista a Cugat.cat on també ha recordat que la formació concorre a aquesta cita amb el cap de llista, Oriol Junqueras, a la presó, un fet que ha qualificat d''anormalitat democràtica', i n'ha exigit el seu alliberament com també el dels 'Jordis' i el del conseller cessat Joaquim Forn. El senador ha defensat la legitimitat de construir una república 'no per canviar de bandera, sinó perquè la gent pugui viure millor'.



ESCOLTA-HO

En aquest sentit, Picornell ha posat sobre la taula les lleis que ha aprovat el Parlament en matèria social aquesta darrera legislatura, com l'impost sobre les nuclears i la llei de pobresa energètica per garantir el subministrament a les famílies en situació de vulnerabilitat, que el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès.

El senador també ha assegurat que la declaració d'independència 'no va ser simbòlica' i que 'el govern de la Generalitat estava preparat per tirar endavant' però que es va trobar 'amb una possible resposta de l'Estat molt més violenta de la que havíem vist fins llavors'. En aquesta línia, el republicà ha admès que 'el procés per assolir una república no és immediat'.

Bernat Picornell

No ens en sortirem del dia a la nit, això ja ho sabíem i ho havíem defensat. El que el govern havia fet fins ara és desenvolupar un seguit d'estructures d'estat que ens havien de servir en aquesta arrencada de la república però evidentment l'Estat espanyol no ens va deixar.


Picornell ha carregat contra 'el tripartit del 155' de qui ha dit que 'està altament interessat en una divisió de la ciutadania catalana'. Sobre la divisió de la societat catalana arran de l'1 d'octubre, el membre d'ERC ha dit que hi ha exemples que evidencien que un referèndum 'no divideix la societat' com és el cas d'Escòcia i del Quebec.

En la plana internacional, el senador ha defensat una Catalunya dins la Unió Europea i ha descrit la societat catalana 'com una de les més europeistes i que més creu en el projecte europeu'. Picornell creu que 'la Unió Europa no es pot permetre perdre socis'.

Bernat Picornell

L'Estat espanyol té un deute de més del 100% del seu PIB amb bancs europeus. Nosaltres tenim un deute molt inferior. Per tant, si hi ha algun soci fiable per la Unió Europa per als propers anys és Catalunya i no l'Estat espanyol.


El senador ha agraït al conceller cessat Raül Romeva, també veí de Sant Cugat, la seva tasca al capdavant de la conselleria d'Exteriors 'per donar a conèixer la situació de Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.