El PP justifica els pitjors resultats de la seva història pel 'vot útil' a Cs


Temes relacionats

Junts per Catalunya venç a les eleccions a Sant Cugat i Cs es manté com a segona força (21/des/17)


  • Comparteix:

Una desena de militants del PP han rebut amb resignació els resultats a la seu del partit

Una desena de militants del PP han rebut amb resignació els resultats a la seu del partit

El PP ha obtingut els pitjors resultats de la seva història a Sant Cugat i a tot Catalunya, amb la pèrdua de vuit diputats i gairebé la meitat dels vots tant a àmbit local com nacional. Els populars admeten que 'no són uns bons resultats' i veuen en el factor del 'vot útil' cap a Cs la principal causa de la desfeta. A Sant Cugat, els populars han sumat 1.689 suports (3,20%), mentre que fa dos anys en va obtenir 2.998 (6,07%). El PP tindrà tres diputats al Parlament de Catalunya, tots tres de la circumscripció de Barcelona.



El PP admet que no esperaven aquesta davallada, però d'altra banda rep amb 'satisfacció' que el partit més votat no sigui independentista, un fet que consideren 'simptomàtic'.

El president i portaveu del PP a Sant Cugat, Álvaro Benejam, preveu que serà 'bastant difícil' formar govern i apunta al 'vot útil' cap a Cs com el factor més decisiu en la pèrdua de suports.

Álvaro Benejam

L'efecte de vot útil ha estat la base principal perquè la gent voti més Cs que el PP. Molta gent ha volgut que el partit més votat sigui un partit no independentista.


Una desena de militants i simpatitzants ha viscut la nit electoral a la seu del PP a Sant Cugat i ha rebut amb preocupació l'arribada progressiva d'uns resultats que finalment han confirmat les previsions més pessimistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.