Benejam (PP): 'Rebutgem un referèndum a Catalunya perquè decidir el futur correspon a tots els espanyols'


  • Comparteix:

Álvaro Benejam durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

Álvaro Benejam durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

El candidat número 14 per Barcelona del Partit Popular, el regidor santcugatenc Álvaro Benejam, ha explicat que fer un referèndum d'independència només a Catalunya no seria 'correcte' i considera que el futur de l'Estat és una decisió que 'correspon a tots els espanyols'. Sobre la relació de Catalunya-Espanya, el popular aposta per millorar el sistema de finançament català i critica que no s'hagi arribat a cap consens sobre aquesta qüestió per manca de voluntat dels dirigents de Convergència i ERC.



ESCOLTA-HO

Álvaro Benejam ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Álvaro Benejam

Un referèndum només a Catalunya no seriai correcte, si es decideix sobre la sobirania nacional, perquè això correspon a tots els espantols, inclosos els catalans.


Les frases més destacades:

- 'Ja no anem cap enrere i la situació econòmica actual ens permet preveure que podrem abaixar dos punts l'IRPF'.

- 'És compatible retallar 8.000 milions de dèficit com demana la Comissió Europea i abaixar l'IRPF dos punts'.

- 'Estic convençut que no haurem de pagar la multa per incompliment de dèficit de la Comissió Europea'.

- 'La Unió Europea sap que Espanya ha fet molts sacrificis i com a contrapartida ens han de deixar un petit marge de moviment per poder fer polítiques socials'.

- 'Vam apujar l'IVA perquè ens hi vam veure obligats i ens agradaria poder posar-lo a nivells d'abans de la crisi'.

- 'L'IVA cultural és un tema a tractar i potser amb un IVA més reduït que l'actual es podria fomentar la cultura, però crec que això s'ha d'abordar en una segona fase'.

- 'L'objectiu és arribar a 20 milions de persones cotitzant al 2020. Les mesures econòmiques que hem tirat endavant, com la reforma laboral, comencen a revertir la tendència de destrucció de llocs de treball'.

- 'La majoria de contractes que es fan actualment són indefinits i només una petita part són temporals'.

- 'Si l'economia va bé, milloren els sous i els tipus de contracte'.

- 'El PP és la garantia que les pensions mantindran el nivell adquisitiu. La gent pot estar tranquil·la perquè el seu poder adquisitiu es mantindrà i, fins i tot, podria millorar'.

- 'Podem trobar perfectament un encaix de la part, que és Catalunya, en el tot, que és Espanya, tant des d'un punt de vista econòmic com cultural'.

- 'S'ha de millorar el finançament de Catalunya. Cal un nou sistema de finançament. És qüestió de trobar la fórmula perquè es dugui a terme. S'ha d'estudiar però no hi ha gaire voluntat des de la Generalitat perquè s'ha renunciat a negociar. No s'està actuant d'una forma correcta'.

- 'Creiem que un referèndum només a Catalunya no seria correcte perquè és una decisió que correspon a tots els espanyols'.

- 'La LRSAL venia motivada per la situació econòmica i molts ajuntament estaven en fallida. A Sant Cugat no havíem estat irresponsables amb els comptes però altres municipis sí. Potser ara econòmicament no és necessari que s'apliqui aquesta llei'.

- 'Contra la corrupció el més important és l'ètica personal. La majoria de gent sí que té ètica i saben que no han d'agafar diners de la caixa. Hem de ser responsables i això s'ha d'ensenyar des de petits. Lluitar contra la corrupció correspon als partits i cada òrgan ha de ser contundent'.

- 'Les ovelles negres estan a tots els partits. Nosaltres no estem exempts d'ovelles negres. Algunes no les hem sabut identificar i el que ha fallat és que no hem sabut prendre mesures i se'ns han escapat'.

- 'La voluntat de fer pactes amb partits constitucionalistes és molt clara'.

- 'Demanar un pas al costat a Rajoy per afavorir un pacte amb un altre partit no crec que sigui la solució'.

- 'Crec que a Sant Cugat podem millorar resultats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.