Gutiérrez (ECP): 'Una pensió digna és la que no està per sota el salari mínim'


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez, durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

Ramon Gutiérrez, durant l'entrevista electoral a Cugat.cat

El regidor d'ICV-EUiA a Sant Cugat Ramon Gutiérrez ha explicat que per En Comú Podem les pensions dignes són aquelles que no estan per sota del salari mínim. Segons l'ecosocialista, el sistema de pensions és viable si es milloren les condicions dels contractes laborals perquè es puguin fer les aportacions adequades a la Seguretat Social.



Ramon Gutiérrez ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Ramon Gutiérrez

Una pensió digna és una pensió que no estigui per sota del salari mínim i el llindar de pobresa. Les pensions són sostenibles i es poden mantenir sobretot si ho fem pensant que els treballadors cotitzin el que han de cotitzar.


Les frases més destacades:

- 'Per combatre les línies de l'austeritat de la Unió Europea, calen governs que plantin cara. Fins ara el govern de Grècia ha estat molt sol. Si En Comú Podem governés, podríem fer un front amb els països del sud'.

- 'Apostem per un govern valent que entomi els 2.000 milions de forma valenta i defensi els drets dels ciutadans'

- 'Haurem d'afrontar les conseqüències de plantar cara a la Comissió Europa i defensar els drets dels ciutadans. Totes les multes de la Unió Europea es poden negociar i veure quina és la millor manera de pagar-les i afrontar-les'.

- 'Portem al programa un augment de la despesa però també preveiem augmentar els ingressos amb un increment dels impostos a les rendes més altes'.

- 'El PP s'ha centrat a retallar i no a fer que la ciutadania aporti a l'Estat d'una forma més justa'.

- 'Defensem que l'IRPF per a les rendes més altes sigui més elevat'.

- 'L'IRPF no és progressiu per a tothom, només per a les rendes més altes, i no ho podem permetre'.

- 'Haurem de modificar l'IVA reduït i el de productes de luxe. En el cas de l'IVA cultural, el volem reduir al 10%'

- 'La renda garantida de la ciutadania és garantir que tots els ciutadans tinguin una renda de subsistència i que ningú no visqui per sota el llindar de la pobresa'.

- 'Aquesta renda garantida substituiria elements que ja existeixen i, per tant, no suposaria un augment gaire elevat de la despesa'.

- 'No crec que reduir el deute sigui una prioritat, però l'administració no es pot convertir en un ens insostenible'.

- 'El deute no és bo com a cosa estructural però en moments com l'actual l'hem de valorar com a positiu per fer injecció econòmica i superar les dificultats'.

- 'Una pensió digna és una pensió que no estigui per sota el salari mínim i el llindar de la pobresa. Les pensions són sostenibles i es poden mantenir sobretot si ho fem pensant que els treballadors cotitzin el que han de cotitzar'.

- 'Hem de combatre l'atur amb feines dignes i combatent les reformes laborals del PP i el PSOE per aconseguir que la gent que busca feina la pugui trobar i que no sigui precària'.

- 'La reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals pot aconseguir repartir més el treball sense necessitat de perdre poder adquisitiu'.

- 'Si Podem i les seves confluències aconsegueixen fer el 'sorpasso' al PSOE, estarem demostrant que el discurs de la plurinacionalitat i la defensa del dret a decidir pot guanyar eleccions'.

- 'El més important pel que fa al referèndum és canviar les majories i anar al Congrés amb una majoria més àmplia que l'actual que doni suport al dret a decidir'.

- 'Com a partit català, nosaltres defensem i exigim que el referèndum sigui la proposta que es desenvolupa i ho volem aconseguir el més aviat possible, però les majories no canvien d'un dia per l'altre'.

- 'Creiem que el Corredor del Mediterrani és bàsic per fomentar la competitivitat de la nostra regió'.

- 'Nosaltres no apostem per la centralització en cap de les competències que té la Generalitat. Hem fet un programa solidari amb la resta dels pobles de l'Estat'.

- 'La corrupció es combat amb llums i taquígrafs, amb transparència i acabant amb els privilegis dels polítics en temes com les portes giratòries'.

- 'Les diputacions són administracions caduques que formen part del passat i que hauríem d'evitar'.

- 'Cal reforçar el finançament de les administracions locals'.

- 'Un pacte a la Moncloa amb el PP i C's està totalment descartat'.

- 'Nosaltres no inhabilitem cap partit pel fet de ser independentista com fan altres'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.