La CUP-PC es postula com l'alternativa a '32 anys de dretes' a Sant Cugat

Volen 'posar la vida al centre' i impulsar les polítiques socials


Temes relacionats

La CUP-PC presenta la llista electoral 'més paritària' de la seva història (11/abr/19)

La CUP-PC situa l'habitatge i l'apoderament ciutadà com a eixos principals de campanya (29/mar/19)


  • Comparteix:

Posar la vida al centre a través de la priorització i l'impuls de polítiques socials. Aquest és un dels objectius de la CUP-PC, que sota el lema 'Governa't', es postula de cara al 26-M com l'alternativa a '32 anys de dretes' al municipi. Aquest dijous la coalició ha fet una demostració de força a la plaça de Barcelona amb més de 200 persones. La seva alcaldable, Núria Gibert, ha explicat que en aquests comicis municipals no es conformen amb ser segona força i que 'ha arribat el moment de governar'. Volen promoure polítiques d'habitatge per 'evitar que ningú més hagi de marxar' de la ciutat i fer públics serveis bàsics com l'aigua.

Ho fa fet flanquejada per cares conegudes de la CUP com David Fernández i Eulàlia Reguant, que han posat en valor la importància del municipalisme, de les 'polítiques transformadores' i de la participació ciutadana. 'Volem governar amb la gent i per a la gent', ha reivindicat Reguant, que també ha dit que volen 'posar en el punt de mira l'especulació i les corrupteles', en referència a les investigacions del cas 3% a la ciutat.

Fernández ha raonat que 'ens renovem en cada decisió municipal' i que 'les ciutats transformadores són essencials pel progrés social'. També ho ha dit l'economista, activista i fundador de Procés Constituent, el santcugatenc Arcadi Oliveres, que ha participat de l'acte. Oliveres ha posat el focus en la 'desprivatització de serveis que haurien de ser públics', com els serveis funeraris, la llum o l'aigua.

'L'aigua és vida i la volem pública', ha etzibat Gibert, i ha afegit 'no ens volem endeutar a l'hora de morir'. L'alcaldable també ha recordat que fa dos mandats 'la CUP va arribar per quedar-se' i per 'ser l'altaveu de les lluites populars'. 'En aquests 8 anys hem intentat generar debat polític i hem acabat amb privilegis caciquils'. Per això, diu, volen governar, 'per seguir fent net i 'tenir més vocació de poble que de partit'. 'No marxarem a viure a altres ciutats, ens hi quedarem i la farem nostra', ha reivindicat Gibert acompanyada per la resta de membres de la candidatura.








Núria Gibert

Aquesta és la nostra ciutat, l'estimem amb bogeria. Som majoria i la defensarem amb les dents. La farem una ciutat de tots.

David Fernández

El municipalisme ha estat clau de volta del procés que hem vingut. És la base de la República que estem essent, que som i que serem.

Eulàlia Reguant

Ho fem amb la gent i per la gent, i és amb la gent amb qui construïm municipis valents sense lligams amb el passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.