Sant Cugat en Comú vol reformular la participació ciutadana i acabar amb els 'desequilibris'

Comença a Mira-sol una campanya que trepitjarà tot el territori


Temes relacionats

Els comuns encaren el 26-M com 'el moment de revertir les prioritats' a Sant Cugat ( 3/mai/19)

En Comú Podem s'erigeix com el 'vot de fiar' per a la transformació de l'Estat espanyol (18/abr/19)

Sant Cugat en Comú presenta una candidatura disposada a 'sumar en una majoria d'esquerres' ( 6/abr/19)


  • Comparteix:

L'alcaldable Ramon Gutiérrez amb membres de la candidatura i veïns de Mira-sol / Foto: Cugat.cat

L'alcaldable Ramon Gutiérrez amb membres de la candidatura i veïns de Mira-sol / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat en Comú ha encetat la campanya electoral a Mira-sol. Ho ha fet amb una trobada amb simpatitzants i membres de la candidatura aquest divendres al casal del districte que ha reunit una vintena de persones. L'objectiu: donar la paraula al veïnat i abordar els principals reptes del barri en una cita que també ha volgut reivindicar la participació ciutadana. De fet, el seu alcaldable, Ramon Gutiérrez, ha explicat que volen reformular els consells de barri, dotar-los d'un pressupost vinculant i de més competències. També pretenen acabar amb els 'desequilibris territorials'.

'Volem que un barri com Mira-sol formi part plenament de Sant Cugat i que no en quedi al marge com fins ara', ha desitjat Gutiérrez, que opina que s'han de resoldre qüestions pendents com la construcció del complex esportiu i la piscina, a banda de 'crear més centralitats' que dotin la zona de més 'cohesió veïnal'. Unes centralitats que troba a faltar especialment a indrets del districte com Can Mates.

Gutiérrez també ha posat en valor les lluites veïnals de la zona que, ha dit, han aconseguit transformar el barri en els últims anys. 'Convergència ens vol fer creure que ells han creat aquest model de ciutat, però no és així. Qui realment l'ha creat és la gent comuna amb les seves lluites', ha reivindicat. L'alcaldable dels comuns ha posat d'exemple l'empenta dels veïns de la zona a l'hora de demanar un equipament com l'actual casal del districte.

'A Mira-sol aquests darrers anys s'han fet petites coses, però els grans projectes de transformació han quedat aturats', ha reflexionat el veí Josep Maria Àngel, 'Pinyo', que havia format part del consell de barri del districte i que també va integrar la llista d'ICV-EUiA en les eleccions municipals del 2015. 'Pinyo' també ha demanat un canvi en el funcionament dels consells de barri.

A part de Pinyo, Gutiérrez ha anat acompanyat per la número 6 de la candidatura i veïna de Mira-sol, Ximena Montecinos. Prové de Xile i fa 14 anys que és al municipi i ha reivindicat el paper de les dones migrades a Sant Cugat i ha celebrat que la candidatura abanderi propostes com la creació d'una Casa de les Dones a la ciutat.

Actualment la candidatura compta amb un centenar de persones que han signat el seu manifest de suport i confien que al llarg de la campanya més santcugatencs i santcugatenques els voldran dipositar la seva confiança.




Ramon Gutiérrez

Aquí tenim un equipament que s'ha de construir ara com el complex esportiu. Tenim també qüestions com falta d'equipaments a Can Mates, que s'està convertint en un barri dormitori. Volem que Mira-sol formi part de Sant Cugat, que no se senti menystingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.