Fortuny fa una crida a preservar el model de Sant Cugat i no deixar-la 'ens mans de la CUP'

L'alcaldessa apunta les propostes de futur, fent incís en la mobilitat sostenible


  • Comparteix:

'Ens hi juguem molt'. Ha estat el mantra que ha repetit l'alcaldessa i cap de llista de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, al sopar d'inici de campanya que la formació ha celebrat aquest divendres al restaurant Can Ametller. Una trobada que ha mirat a la feina que la candidatura -abans PDeCAT, abans CiU- ha fet en els últims 30 anys per construir el model de ciutat existent. 'Una manera de viure' que volen preservar en el futur i per això Fortuny ha demanat el vot per a Junts per evitar 'deixar l'Ajuntament en mans de la CUP'. L'alcaldable ha reblat: 'ERC no podrà governar sola i es buscaran complicitats', ha advertit en referència amb un possible pacte amb els cupaires.

Un escenari que no intimida la d'Alzira que ha avançat els plans que té per al municipi. Un d'ells, traslladar l'actual comissaria de la Policia Local al costat d'on hi ha la dels Mossos i reservar una pastilla de terrenys per als jutjats de primera instància al mateix sector. Ha insistit que treballaran perquè l'hospital públic de referència vagi a Sant Cugat i per unes urgències 24 hores. En habitatge: 665 pisos de protecció oficial.

També ha garantit la nova escola bressol a Volpelleres, un institut-escola i pujar a un milió i mig anual la partida dels pressupostos participatius. La pressió fiscal no s'incrementarà, promet Fortuny, i s'agilitzaran els tràmits amb l'administració. Un conjunt de propostes electorals que han pivotat sobre la mobilitat sostenible. En aquesta línia la número 1 de Junts ha parlat d'un pacte de partits per la qualitat de l'aire, de la connexió dels 13 parcs urbans i d'una prova pilot per 'tenir menys cotxes al voltant de les escoles'.

200 persones han acompanyat l'alcaldable en la seva declaració d'intencions, entre elles els tres alcaldes convergents Joan Aymerich, Lluís Recoder i Mercè Conesa. Tampoc no hi han faltat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ni la llista al complert de Junts per Sant Cugat. I des de Waterloo, Carles Puigdemont, que ha donat suport a Fortuny en la seva campanya per assolir l'alcaldia.

En els parlaments s'ha escoltat de nou que 'Sant Cugat és una ciutat amb un poble dins'. Ha estat el moment Recoder. El candidat que tanca la llista, exconseller i alcalde durant 11 anys i mig, ha recuperat els seus temes de sempre -l'accés a l'habitatge, la col·laboració amb l'empresa i la preservació de Collserola- per situar-los, encara, com els reptes de ciutat. I ha encoratjat Sant Cugat a apostar per Fortuny -ell mateix la va 'fitxar' per a les eleccions de 2007- i pel seu 'missatge en positiu'. La vetllada s'ha tancat amb la presentació de la cançó de campanya 'Som una manera de viure'.

'16 dies i 17 nits', ha dit l'alcaldable, per demanar el vot per guanyar l'alcaldia i també Valldoreix, amb el presidenciable Josep Puig. Fortuny ha activat el compte enrere i ha promès 'treballar dur' en campanya per mantenir el govern que els ha tingut governant 32 anys. 16 dies i 17 nits per veure en mans de qui queda l'Ajuntament de Sant Cugat.




Carmela Fortuny

Volem un govern que continuï preservant el model de ciutat o el volem en mans de la CUP? ERC sola no podrà governar, buscarà la complicitat.

Lluís Recoder

Tenim tots els arguments per sortir amb les piles carregades aquests 15 dies. Creiem en aquest model de ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.