Sant Cugat en Comú es postula com la candidatura per 'liderar polítiques ecologistes'


  • Comparteix:

El diputat David Cid ha assistit a l'acte / Foto: Cugat.cat

El diputat David Cid ha assistit a l'acte / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat en Comú es reivindica com el vot 'ecologista' de cara a les eleccions municipals del 26-M. Els comuns recorden que ICV-EUiA, que forma part de la candidatura, ha estat 'l'únic grup polític' que ha fet propostes en aquesta línia i això els avala per abanderar la defensa del medi ambient al ple durant els propers quatre anys. La primera mesura, declarar l'emergència climàtica a la ciutat, com ha fet aquesta setmana el govern de la Generalitat. Això sí, els comuns asseguren que la declaració hauria d'anar acompanyada de 'polítiques', un fet del qual dubten en el cas de la mesura impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat.

Els comuns posen a la llista de temes pendents per al proper mandat crear una Oficina Local d'Energia que impulsi l'aposta per les renovables en equipaments municipals, reinventar el sistema de gestió de residus per millorar els percentatges de reciclatge, crear polítiques per donar suport en situacions de pobres energètica, revolucionar la xarxa de bus per fer-la més útil per la ciutadania i tirar endavant en la municipalització de l'aigua. L'alcaldable, Ramon Gutiérrez, ha lamentat que en l'últim mandat moltes de les iniciatives en aquest àmbit han acabat o bé descafeïnades a partir de les esmenes o no s'han concretat del tot.

Per això, els comuns aposten per una 'majoria d'esquerres' que es comprometi amb el medi ambient de manera efectiva i acabar amb les declaracions d'intencions. En aquest sentit, ha apuntat a la declaració d'emergència climàtica del govern, que la formació celebra però que es concreti en alguna mesura. El diputat de Catalunya en Comú-Podem David Cid ha assistit també a la roda de premsa a l'estació de la Floresta i ha parlat precisament de la poca confiança que els genera Junts per Catalunya a l'hora d'implementar polítiques de lluita contra el canvi climàtic.


Ramon Gutiérrez

Evidentment el que necessitem és liderar aquestes propostes ecologistes en aquest govern que hauran de formar moltes forces polítiques. Creiem que és realista dir que hi haurà una nova proposta d'esquerres i que nosaltres en formarem part.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.