Més pisos accessibles i desmassificar el centre, fórmula de la CUP-PC per combatre la crisi habitacional


  • Comparteix:

Marco Simarro i Xavier Humet, de la CUP-PC / Foto: Cugat Mèdia

Marco Simarro i Xavier Humet, de la CUP-PC / Foto: Cugat Mèdia

La CUP-PC centra les seves propostes habitacionals en aconseguir una ciutat en què tothom tingui accés a un habitatge i evitar la massificació del centre de Sant Cugat potenciant la diversificació dels barris. Sota el lema 'Que ningú més hagi de marxar', la candidatura presenta unes propostes en matèria d'habitatge que 'replantegen el model de ciutat' actual.

Les propostes de la CUP-PC en l'àmbit d'habitatge les han explicat el número 3 de la llista, Marco Simarro, i el presidenciable de Guanyem Valldoreix, Xavier Humet, aquest dilluns. Segons Simarro, a Sant Cugat l''emergència habitacional i residencial és un fet' i assegura que per solucionar-la 'cal atacar-la'.

Inversió en habitatge de protecció oficial
Una inversió 'valenta'. El partit assegura que 'faran falta molts diners' per revertir la situació d'habitatge actual de Sant Cugat i la crisi habitacional. L'habitatge serà una de les prioritats de la CUP-PC a l'hora de marcar les inversions.

Alternatives al model d'habitatge de protecció oficial de lloguer
El programa de la CUP-PC proposa la cessió de terrenys a cooperatives. La idea és que els cooperativistes 's'edifiquin i construeixen' la seva pròpia casa. Seria una cessió amb condicions preestablertes, unes condicions d'accés i unes de sortida de la cooperativa.

Promoure masoveria urbana
Plantegen fer ús d'habitatges existents al territori, però que estan buits. La idea és poder-los ocupar sota el concepte de masoveria.

'Cohousing'
Es tracta d'un model anglosexó i pensat sobretot per a gent gran. Consisteix en compartir espais, habitatges i serveis mantenint, cadascú, la independència de les seves pròpies cases. Vivendes col·laboratives i autogestionades en què una petita comunitat, sobretot de gent gran, comparteix espais comuns.

Fomentar el model d'habitatge bifamilar
És un model que ja s'utilitza en zones com les Planes, la Floresta, Can Barata i Mira-sol. És una 'situació que es dóna ara en què més d'una família conviu en un habitatge unifamiliar'. L'objectiu de la CUP-PC és 'regularitzar' aquest model d'habitatge bifamiliars en què una part de l'habitatge es pugui posar en lloguer. D'una banda, 's'incideix en el mercat de lloguer' i, d'altra banda, al llogater se li proporciona 'acompanyament i un ajut econòmic'.

Revisió dels models d'accés a l'habitatge de protecció oficial
Humet assegura que es tracta d'un 'tema delicat', però creuen necessari un canvi del model actual d'accés, ja que 'no funciona'. La CUP-PC proposa revisar i modificar-lo per 'fer habitatge social per a qui més ho necessiti'.

Les propostes en habitatge de la CUP-PC posen el focus en minimitzar els efectes de la crisi habitacional i, per 'incidir amb mesures immediates', proposen fer un cens d'habitatges buits i intentar que els propietaris els posin en lloguer.




Marco Simarro

Una revisió del model de ciutat seria replantejar-nos per què tenim tant massificat el centre. Tenim molts barris, tenim una ciutat molt extensa que és molt cara i poc sostenible. Cal plantejar diversificar els barris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.