[Entrevista 26-M] Ramon Gutiérrez (Sant Cugat en Comú): 'Per higiene necessitem un canvi i una regeneració'


  • Comparteix:

Sant Cugat en Comú creu que és el moment, després de més de 30 anys, d'un canvi al govern per 'higiene' democràtica. La confluència espera una suma d'esquerres que permeti capgirar les polítiques al municipi i marca com a principals prioritats l'habitatge, l'ecologia i el feminisme. En parlem amb l'alcaldable de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.





Sant Cugat en Comú
Es presenten per primera vegada sota el nom de Sant Cugat en Comú. Ho fan sense Podem, perquè 'no ha estat possible', però l'objectiu és el mateix: regirar la política municipal per atendre les desigualtats i la majoria. Marquen com a principals prioritats l'habitatge, l'ecologia i el feminisme.

Així plantegen, diu l'alcaldable, Ramon Gutiérrez, un model de ciutat que 'no deixi ningú enrere', que no sigui excloent ni exclusiu, sino per a tothom.

Habitatge
Sota la premissa 'l'habitatge, primer', Sant Cugat en Comú proposa mesures com convertir en obligatòria la reserva del 30% a habitatge d'assequible, més ajuts, augmentar els recursos de l'Oficina Local d'Habitatge, incrementar significativament les inversions en pisos protegits per augmentar el parc i incentivar les promocions en règim cooperatiu. De la mateixa manera, són partidaris de reformular Promusa 'perquè no funciona bé'.

'Polítiques més valentes' i més recursos, diu Gutiérrez, amb l'objectiu d'arribar al 15% d'habitatge públic el 2030.

Polítiques ambientals
Des de Sant Cugat en Comú aposten per retornar a l'àmbit públic de la gestió de l'aigua i la creació d'una agència local d'energia per fomentar les energies renovables i sumar-se a l'operadora metropolitana.

Les seves polítiques ambientals també opten per posar al centre de la mobilitat la bicicleta, el transport públic i els vianants. Això passa, explica l'alcaldable, per reduir la presència del cotxe a la ciutat.

Seguretat
Per Gutiérrez, més enllà de complir amb la ràtio d'agents de Policia Local, cal tenir present les causes estructurals que generen inseguretat i fomentar la cohesió veïnal. A més, proposen fomentar la policia de barri, més que implantar càmeres de videovigilància, de les quals, diuen, no són gaire partidaris.

Pactes postelectorals
Cap pacte amb la dreta i una aposta ferma d'un govern de totes forces progressistes. Així resumeix l'alcaldable de Sant Cugat en Comú la seva política de pactes. En aquest sentit, Gutiérrez ha dit que es tracta de fer front amb l'emergència democràtica d'acabar amb més de 30 anys de governs convergents, 'per higiene'.

Així Gutiérrez, creu que els pactes han de ser entre les esquerres, però espera que la resta de partits, com Cs, es posicionin amb els seus vots també a favor d'aquesta regeneració democràtica.


  • Una prioritat: L'habitatge.

  • Una promesa electoral: No oblidar qui som i perquè estem aquí.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: La política econòmica.

  • Una mesura que fomentaria: Els carrils bici.

  • Un partit amb el qual pactaria: Podem.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Junts per Sant Cugat.

  • El Sant Cugat que volen és ecologista, feminista i igualitari

  • Un pronòstic: Hi haurà una majoria d'esquerres.





  • Ramon Gutiérrez

    30 anys són massa per a un govern de qualsevol partit. Hi ha una emergència democràtica, per higiene necessitem un canvi, una regeneració.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.