[Entrevista 26-M] Mireia Ingla (ERC-MES): 'No tenim cap pacte tancat amb ningú'


  • Comparteix:

ERC-MES vol liderar la ciutat a partir del 26 de maig i donar així 'un nou impuls' al municipi per revertir la 'falta de rumb' de l'actual equip de govern. Segons l'alcaldable, Mireia Ingla, la candidatura no té cap pacte amb cap formació per facilitar aquest govern i espera als resultats de les eleccions per 'dialogar'. Tot plegat amb l'habitatge, el manteniment de la ciutat i la descentralització com a principals prioritats. En parlem amb Ingla, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.





Impuls a Sant Cugat
Davant un govern municipal que 'no té rumb', està encallat i no compleix els seus compromisos, ERC proposa un nou impuls per a la ciutat. Segons l'alcaldable, el seu objectiu és centrar les polítiques públiques en les persones, més enllà del model de ciutat.

En aquest sentit, la candidatura marca com a prioritats l'habitatge, el manteniment de la ciutat i la descentralització cap als barris.

Habitatge
ERC-MES veu necessari doblar els recursos destinats a habitatge, ja que el municipi 'és la ciutat més cara del país' i un dels que té més demanda d'habitatge públic. Així, proposen fer un protocol d'emergència, implantar un índex de regulació municipal dels preus del lloguer i reformular Promusa.

Tot plegat, per a la promoció del lloguer i incidir en l'oferta i en la demanda, fet que passa per la construcció de més habitatge assequible.

Seguretat
Completar la plantilla de la Policia Local. Aquesta és la primera acció que ERC-MES veu necessària en matèria de seguretat. A més, proposen altres mesures com la recuperació de la policia de barri, especialitzar i feminitzar el cos.

Respecte a les càmeres de videovigilància, Ingla es partidària de revisar aquelles que ja estan instal·lades, sobretot al centre, i posar-hi de noves en aquells punts on poden ser dissuasòries.

Mobilitat
ERC-MES proposa actualitzar el Pla de Mobilitat per configurar la ciutat que volem d'aquí a 10 anys. 'S'ha de fer tot el possible perquè la gent no hagi de deprendre del cotxe', afirma Ingla, qui lamenta el poc compliment que li ha donat l'actual equip de govern i planteja implantar alternatives al cotxe com potenciar el transport públic i crear noves centralitats als barris.

Pactes postelectorals
ERC-MES vol guanyar les eleccions i és l'única opció que es plantegen ara mateix. Així ho afirma l'alcaldable, qui diu que no tenen 'cap pacte tancat amb ningú', tot i que descarten qualsevol tipus d'acord amb aquelles formacions que 'defensen' o han facilitat que dirigents com Raül Romeva o Oriol Junqueras estiguin a la presó.

Respecte a la resta de formacions, Ingla emplaça als resultats del 26-M per seure a 'parlar'.


  • Una prioritat: Que els nostres fills i filles puguin viure a Sant Cugat.

  • Una promesa electoral: El manteniment de la ciutat.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: El carril bici de la rotonda de l'Hipòdrom.

  • Una mesura que fomentaria: L'habitatge públic només de lloguer.

  • Un partit amb el qual pactaria: Volem liderar el govern de la ciutat.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Aquells que permeten que Junqueras i Romeva estiguin a presó.

  • El Sant Cugat que volen és aquell on tots els barris se senten de Sant Cugat.

  • Un pronòstic: revalidar la victòria republicana del 28 d'abril.






  • Mireia Ingla

    ERC-MES no té cap pacte amb ningú. No hem parlat amb ningú ni de pactes ni de cadires. Volem liderar la ciutat a partir del 26 de maig.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.