Sant Cugat tornarà a posar en marxa el protocol per facilitar el vot a les persones amb discapacitat


  • Comparteix:

El protocol s'ha fet conjuntament amb DINCAT / Foto: Cugat.cat

El protocol s'ha fet conjuntament amb DINCAT / Foto: Cugat.cat

L'Ajuntament tornarà a posar en marxa el protocol per facilitar el vot a persones amb discapacitat intel·lectual. Seran els segons comicis, després de les generals de l'abril, en què podran exercir el seu dret a vot. Per facilitar-ho, l'Ajuntament col·locarà més elements gràfics als col·legis electorals i formarà els representants públics presents als espais de votació en aquesta qüestió. També proporcionarà una petita guia amb consells a interventors i apoderats. Unes accions en col·laboració amb la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (DINCAT).

El protocol està format per cinc mesures:
1. L'Ajuntament farà formació als 49 representants de l'administració local que estaran presents a cada col·legi electoral. En aquesta formació es recordarà aquesta novetat per tal que, en cas que sigui necessari, puguin aclarir dubtes i facilitar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
2. L'Ajuntament ha adaptat una petita guia amb consells per a apoderats de les meses electorals amb l'objectiu de garantir el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
3. Es col·locaran elements gràfics als col·legis electorals per facilitar el vot d'aquest col·lectiu.
4. S'ha creat un apartat al web municipal per tal de recollir tota la informació sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.
5. Finalment, també s'ha editat una guia ràpida per ajudar els periodistes a tractar aquesta notícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.