[Entrevista 26-M] Aldo Ciprian (Cs): 'M'agradaria que Junts per Sant Cugat no tingui cap suport de cap partit'


  • Comparteix:

Cs veu les eleccions municipals com el moment de la regeneració política a Sant Cugat per acabar amb més de 30 anys d'un mateix govern. En aquest sentit, el seu alcaldable, Aldo Ciprian, prefereix qualsevol altra fórmula de govern, tot i que el seu suport estarà supeditat al compliment de la llei. Cs marca com a principals prioritats per al municipi la seguretat, la mobilitat i el manteniment de la ciutat, així com la gestió des de l'ètica. En parlem amb Ciprian, en el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions municipals.





Prioritats de goven
Cs marca com a prioritat 'ajudar les persones' i en això situa tres eixos principals: la seguretat, la mobilitat i el manteniment de la ciutat. Tot plegat, diu Ciprian, gestionat des de la transparència i l'ètica, 'sense motxilles de la corrupció'.

Per poder fer front a l'increment de la inversió en aquests àmbit, així com una rebaixa en els impostos, Cs proposa eliminar serveis i partides pressupostàries, així com revisar algunes subvencions, entre les quals s'inclouen les atorgades a entitats independentistes o de caire polític.

Seguretat
La candidatura es compromet a incrementar la plantilla de la Policia Local fins als 120 efectius en el primer any de mandat, una acció que des de Cs és viable econòmicament. Una mesura que es complementa amb altres iniciatives com millores urbanístiques, la reactivació del telèfon directe al cos de seguretat i l'ús de la tecnologia a favor de la seguretat.

Habitatge
'Som un partit liberal, no hem de coaccionar el mercat privat, podem ajudar des de l'Ajuntament'. Així planteja les polítiques d'habitatge Ciprian, que proposa auditar Promusa i valorar la seva eliminació perquè les funcions siguin assumides per serveis municipals.

Mobilitat
Segons Ciprian, en el model de mobilitat que plantegen les 'rodes no tenen cap prioritat sobre les persones'. Per això, la primera mesura de Cs en matèria de mobilitat és fer una ordenança de bicicletes i patinets per garantir la convivència.

De la mateixa manera, Cs es compromet a absorbir des de l'Ajuntament el tribut metropolità derivat de la inclusió de Sant Cugat en la tarifa plana de transport públic.

Pactes postelectorals
'No pactarem mai amb Junts per Sant Cugat', assegura Ciprian, qui assegura que l'actual equip de govern 'té molt a amagar' i 'qualsevol partit que hi pacti tindrà molts problemes'. En aquest sentit ha carregat contra el PSC per haver entrat durant 10 mesos al govern municipal.

Respecte a facilitar un pacte de govern de les esquerres, prefereix aquesta opció a la de posar al capdavant del consistori a Junts per Sant Cugat i en aquest sentit espera que cap partit els hi doni suport per regenerar la política.


  • Una prioritat: Lluitar contra la corrupció.

  • Una promesa electoral: Fer tot el possible per viure millor.

  • Una mesura de l'actual equip de govern que pararia: 'El ladrillazo'

  • Una mesura que fomentaria: Cuidar les persones.

  • Un partit amb el qual pactaria: Qualsevol que es comprometi a obeir les lleis.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Junts per Sant Cugat.

  • El Sant Cugat que volen és obert i transversal.

  • Un pronòstic: estarà molt igualat entre Junts per Sant Cugat i ERC-MES i Cs augmentarà vots.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.