La CUP-PC aposta per unes polítiques socials ampliades i 'proactives'


  • Comparteix:

Núria Gibert ha presentat les mesures / Foto: Cugat Mèdia

Núria Gibert ha presentat les mesures / Foto: Cugat Mèdia

Polítiques 'proactives', insistir en un hospital i residència de gent gran públics, tarifació social i una renda d'emancipació per a joves són els eixos del programa de la CUP-PC en l'àmbit social. La formació aposta per renovar les prioritats dels Serveis Socials i incidir en què sigui l'Ajuntament qui s'ocupi de recopilar les dades de les persones que pateixen situacions de vulnerabilitat i els faci arribar la informació de les ajudes a les quals poden accedir. També vol elaborar un catàleg de serveis per donar a conèixer totes les prestacions que ofereix l'àrea.

La CUP-PC també implantarà si governa la tarifació social en les polítiques socials, especialment en l'àmbit de les escoles bressol, que també consideren insuficients en nombre. L'alcaldable de la formació, Núria Gibert, ha assenyalat que aquest servei a Sant Cugat és 'massa car' i que implantar un cost segons la renda permetria evitar que les cures dels infants perjudiquessin a les famílies amb menys recursos. De la mateixa manera, també volen ajudar els joves a emancipar-se i per això proposen que els que no accedeixin a un pis de Promusa rebin un ajut que els permeti afrontar un lloguer al mercat lliure.

Quant a equipaments, els cupaires volen seguir lluitant des de l'Ajuntament per la nova residència per a la gent gran i perquè es construeixi un hospital públic que doni servei a la ciutat.




Núria Gibert

Entenem que les polítiques socials han de ser no només paliatives sinó proactives i enteses com un dret social. I una de les coses que és imprescindible és que el catàleg de serveis arribi a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.