El PSC reneix i pot ser decisiu amb quatre regidors


  • Comparteix:

El PSC serà la tercera força al ple de Sant Cugat amb 5.360 vots (12,15%) i quatre regidors. Quatre anys després del pitjor resultat de la història del partit, amb un sol regidor, la formació liderada per Pere Soler recupera un paper central a la política santcugatenca. Els socialistes han arrodonit la nit amb una vocalia a Valldoreix. Segons Soler, els resultats de les eleccions reflecteixen una voluntat de 'canvi', tot i que no ha tancat la porta a explorar totes les aliances.

Militants i candidats han viscut la muntanya russa electoral, amb canvis constants des de bon principi, amb expectació i certa cautela, tot i que poc a poc, amb la consolidació del quart regidor, s'ha convertit en eufòria. Pere Soler, Elena Vila, José Gallardo i Pilar Gorina seran els representants d'una formació que pretén ser decisiva en els propers anys. Només l'acostament final de Cs, que amenaçava l'últim regidor, ha fet perillar la festa del PSC, que ho ha celebrat a la seva seu amb apoderats, militants i candidats.

Ara s'obre un escenari amb múltiples possibilitats per als socialistes, que es reuniran en executiva durant aquesta setmana per fixar les línies mestres de la política de pactes del partit. A la compareixença d'anàlisi dels resultats, l'alcaldable i futur portaveu no ha tancat cap porta i ha assenyalat que el PSC 'facilitarà la governabilitat de la ciutat'.

Respecte al 2015, la formació obté més del doble de vots i arrossega el bon resultat de les generals, on també van ser tercera força.


Pere Soler

Nosaltres vam dir que ens presentàvem per guanyar l'alcaldia, però vam dir també que el PSC podria facilitar l'alcaldia de la ciutat. S'obren moltes escenaris i hem de fer una reflexió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.