Junts manté el feu de Sant Cugat

Carmela Fortuny assoleix nou regidors i, de moment, no parla de pactes


  • Comparteix:

Els nervis estaven a flor de pell durant la campanya electoral però, finalment, Junts per Sant Cugat ha respirat alleugerida aquest diumenge electoral. La candidatura que lidera Carmela Fortuny ha guanyat les eleccions amb 12.144 vots (27,53%) i es manté com a primera força amb nou regidors, dos menys que als anteriors comicis. L'alcaldessa en funcions i candidata de Junts, Carmela Fortuny, ha celebrat els resultats malgrat baixar una altra vegada el nombre de regidors, com va passar el 2015.

Per a Fortuny, els resultats d'aquest diumenge 'són molt bons' tenint en compte la fragmentació del vot independentista i que només ha disposat de 10 mesos com alcaldessa per donar-se a conèixer entre la ciutadania, ha dit. Sobre la configuració de forces al ple, amb els sis regidors d'ERC-MES i els quatre del PSC, la cap de llista no ha volgut parlar de pactes. Tot i així, durant la campanya Fortuny ha dit per activa i per passiva que els seus socis naturals són ERC-MES, amb qui podria governar amb majoria absoluta. La número 1 de Junts tampoc no s'ha volgut pronunciar sobre el salt del PSC, antic soci de govern en l'últim mandat.

Els propers dies seran els dies de les converses per establir aliances, aquest diumenge, però, Fortuny l'ha volgut dedicar a celebrar la victòria amb els companys a la seu. De fet, Fortuny no ha aparegut al local fins gairebé tancat l'escrutini que donava el triomf a Junts. Allà l'esperaven els exalcaldes Conesa i Recoder, i el conseller de Territori Damià Calvet. Amb nou regidors, Junts per Sant Cugat ha tret pit contra els pronòstics que la situaven fora de l'alcaldia i s'ha eregit de nou com la força més votada.




Carmela Fortuny

Sóc l'alcaldessa en aquests moments, puc continuar sent-ho. Avui no parlaré de pactes, avui gaudiré de la victòria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.