El procés independentista centra el debat electoral de Cugat.cat


  • Comparteix:

Els participants del debat

Els participants del debat

El procés cap a la independència ha vertebrat el debat electoral que Cugat.cat ha organitzat aquest divendres a la Casa de Cultura amb motiu del 27S i amb la presència d'una setantena de persones entre el públic. La gestió de l'actual govern ha dirigit cap a Junts pel Sí la majoria de crítiques, que ha equiparat l'agenda nacional a la social. Igual ha fet la CUP-CC que, amb Catalunya Sí que es Pot, ha compartit donar resposta a les necessitats socials. El PP i C's han alertat de les conseqüències negatives de la secessió, mentre que UDC i el PSC han apostat per carregar contra CDC i Artur Mas.



Junts pel Sí ha escollit la santcugatenca Àngels Ponsa per defensar el posicionament de la candidatura. A Ponsa, representant de CDC, li ha tocat rebre les crítiques de la majoria de contrincants sobre la gestió de Mas al capdavant de la Generalitat. La candidata, número 37, ha defensat en tot moment que la independència va lligada a la cobertura social.

Àngels Ponsa

Per nosaltres, l'Estat és l'instrument. L'objectiu és la prioritat per a les persones.


Una independència sobre la qual ha carregat el PP i que, segons els populars, portarà Catalunya a 'la fallida econòmica'. El seu representant, Antonio Gallego, ha assegurat que a Junts pel Sí 'només l'importa' el procés i ha desmentit la candidatura quan lamenta la manca d'inversió de Madrid en infraestructures.

Antonio Gallego

Vull dir-li a la representant de Junts pel Sí que igual no s'ha llegit els pressupostos. S'ha de venir informat als debats, la veritat.


Tot i dirigir el discurs contra Junts pel Sí i la feina de CDC, UDC ha repartit crítiques per a tothom. El democristià Carles Torrecilla, que ha situat Unió com el partit 'que sap negociar' a Madrid, ha lamentat el paper de C's en matèria educativa i ha reprovat les seves intervencions contra l'actual model d'immersió lingüística.

Carles Torrecilla

Callin en educació! Han estat uns maleducats! Ens han posat en aquest forat negre de l'educació!


Catalunya Sí que es Pot ha reclamat constantment que el partit d'Artur Mas faci balanç de la feina feta abans de parlar de segregació. El número 81, el santcugatenc Josep Maria Balcells, ha impregnat d'accent social unes paraules centrades en donar veu als més necessitats en la Catalunya del futur.

Josep Maria Balcells

Volem fixar-nos en el sector que no té veu. El pla de rescat social que volem implementar és per això.


Ciutadans ha desgranat les conseqüències negatives que la independència pot portar a Catalunya, des de deslocalitzacions a més desigualtat social. El seu representant, Antonio Espinosa, ha situat el seu partit com l'únic que pot donar garanties de futur als ciutadans, amb una Catalunya dins Espanya.

Antonio Espinosa

Els interessos dels catalans i la resta d'espanyols són molt semblants. El que cal no és trencar Espanya, sinó canviar els governs a Madrid i Catalunya.


El socialista David Pérez ha posat Artur Mas en el blanc de les seves crítiques i ha afirmat que les eleccions del 27S són 'el símbol del fracàs' de l'actual president i candidat de Junts pel Sí. Pérez ha reivindicat el PSC com la formació que porta 'l'opció sensata' en l'encaix de Catalunya-Espanya.

David Pérez

El govern d'Artur Mas ha fracassat en polítiques socials, les retallades en sanitat i educació i en fiscalitat. Mas posa el país en una disjuntiva. Cal una posició sensata en el mig.


El representant de la CUP-Crida Constituent, el santcugatenc Guim Pros, ha lligat la lluita social a la independència i ha defensat el model cooperatiu com la millor aposta a nivell 'econòmic i humà'. L'independentista ha deixat clar que, pel partit, 'la principal estructura d'estat és la gent'.

Guim Pros

Les eleccions del 27S van de governar-nos i de crear estructures d'estat, però la veritable estructura d'estat és la gent d'aquest país.


El debat, conduït per Josep Gimeno, s'ha dividit en tres blocs: l'encaix de Catalunya-Espanya; serveis socials i economia i ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.