Catalunya Sí que es Pot aposta per l'eradicació de les desigualtats socials


  • Comparteix:

Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) ha criticat el govern d'Artur Mas per les retallades en sanitat i educació i aposta per mesures que redueixin les desigualtats socials. En l'acte central de campanya a Sant Cugat aquest dimecres al Celler Modernista, la candidatura que agrupa Podem, ICV, EUiA i Equo ha defensat el dret a decidir, però sense deixar de banda les polítiques socials, de les quals es pot beneficiar tothom, assegura, usant les eines que facilita l'actual Parlament. Una seixantena de persones han assistit a la trobada.

El número 5 de la llista de la coalició d'esquerres, Albano-Dante Fachin, ha assegurat que la candidatura pretén lluitar contra la corrupció i 'per posar el Parlament al servei de tots' i no només al d'uns pocs. El candidat ha subratllat la gestió de la sanitat per part del govern de CiU en els últims anys, la qual ha criticat per les retallades que beneficien directament interessos privats.

Fachin creu que a partir del 28 de setembre 'les coses es poden fer d'una altra manera' i que, arran d'això, es podrà tenir la legitimitat per demanar més.

Albano-Dante Fachin

A partir del 28 de setembre es pot començar a fer les coses d'una altra manera. Posant al servei de la majoria les eines que ofereix el Parlament, llavors es pot tenir la legitimitat per demanar més.


El número 29 de la candidatura, el santcugatenc Dionisio Giménez ha tingut un record per als refugiats de la guerra de Síria i ha criticat el govern espanyol de ser-ne responsable per l'exportació d'armes a aquest país. Giménez també ha recordat els casos de corrupció que esquitxen CDC i ha posat com a exemples d'alternativa els casos d'Ada Colau a Barcelona, Manuela Carmena a Madrid i Mònica Oltra a València.

Giménez està convençut de la victòria de CSQEP en el sentit que farà una aposta clara per les polítiques socials que considera més prioritàries que la independència, a la qual, no obstant això, obre la porta.

Dionisio Giménez

Benvinguda la independència i el futur de Catalunya, però s'ha de treballar la qualitat dels serveis públics, de l'ensenyament, ajudar aquells que més ho necessiten...


A més de Giménez i Fachin, han intervingut a l'acte el santcugatenc Josep Maria Balcells i la sociòloga Marina Subirats, que tanquen la llista. També hi ha participat la número 15 de la llista, la música Montserrat Pratdesaba, coneguda com Big Mama Montse.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.