JxSí afronta la recta final de la campanya amb l'objectiu de convèncer els indecisos


  • Comparteix:

Junts pel Sí (JxSí) arriba a les acaballes de la campanya electoral del 27S amb la consigna de convèncer els indecisos. En l'acte central de campanya a Sant Cugat, aquest dijous a la plaça de Barcelona, la número dos de la llista, Carme Forcadell, ha assegurat que la formació iniciarà un procés constituent per al nou país si aconsegueix la majoria absoluta d'escons. L'acte ha reunit més de 800 assistents.

En la trobada electoral els membres de la candidatura han defensat una vegada més el caràcter plebiscitari dels comicis d'aquest diumenge, amb el qual volen llençar al món un missatge de voluntat de viure 'millor' i 'en un país democràtic' que hauran de construir entre els que votaran 'sí', els que es decantaran pel 'no' i els abstencionistes.

Forcadell ha demanat que aquells que votin la candidatura també facin campanya i que convencin els que encara no han decidit quina llista electoral triaran.

Carme Forcadell

Ens agradaria explicar als indecisos perquè ens han de votar, però no vénen als nostres actes. Ho heu de fer vosaltres, ens heu d'ajudar. Hem de guanyar.


Forcadell ha criticat també 'el discurs de la por que arriba des de l'Estat espanyol', al qual, amb ironia, ha agraït la tasca que ha fet per internacionalitzar la situació. En aquest sentit, la número 37 de la llista, la santcugatenca Àngels Ponsa (CDC), ha assegurat que JxSí és 'la candidatura del somriure'.

Àngels Ponsa

Som la candidatura del somriure, contra les de la por, del sense raó i del ridícul.


Durant l'acte els candidats han defensat l'escola catalana i han garantit que la Catalunya independent pagaria les pensions amb solvència. De fet, el número 12 de la candidatura, Josep Rull (CDC), ha assegurat que el nou país tindria el desè Producte Interior Brut (PIB) més alt de la Unió Europea.

També ha participat al míting la número 9 de la llista, Marta Rovira (ERC), que ha lamentat que durant la campanya no s'hagin pogut argumentar els beneficis de la independència, ja que no hi ha hagut debat. El número 26 de la llista, Marc Sanglas (ERC), i l'alcaldessa Mercè Conesa també hi han intervingut. L'acte ha estat presentat pel comunicador Llucià Ferrer i entre el públic assistent hi ha hagut els líders dels partits a la ciutat i l'exalcalde i exconseller, Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.