Els candidats santcugatencs exerceixen el dret a vot


  • Comparteix:

Les candidatures que concorren a les eleccions al Parlament d'aquest diumenge incorporen a les seves llistes 14 santcugatencs. Els candidats locals han votat aquest matí i han fet una crida a la participació davant la importància d'aquests comicis.

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha explicat que, després de votar, 'caldrà respectar el mandat democràtic de la gent', independentment de l'opció majoritària.

Raül Romeva

Estem especialment contents d'haver arribat fins aquí. La gent parlarà i el que caldrà és escoltar el mandat democràtic. Estic convençut que sigui quin sigui el resultat el respectarem i farem allò que la gent hagi demanat.


El portaveu municipal del PP, Álvaro Benejam, ha posat en valor el caràcter democràtic de les eleccions, però ha lamentat la inestabilitat que suposa que la legislatura hagi durat menys de quatre anys.

Álvaro Benejam

Democràticament és un exercici que hem de fer tots. Lamentablament fem eleccions autonòmiques cada dos anys. Això tergiversa el fet d'exercir la democràcia perquè les legislatures duren quatre anys.


El número 51 d'UDC, Xavier Cortés, també ha valorat l'excepcionalitat d'aquests comicis.

Xavier Cortés

Aquestes eleccions són molt importants per definir el futur de Catalunya en el pla nacional i social. Estic convençut de l'èxit participatiu, també a Sant Cugat, que segur que serà un model de qualitat democràtica amb un alt índex de participació.


El número 29 de Catalunya Sí que es Pot, Dionisio Giménez, ha destacat la importància d'aquesta jornada perquè representa un canvi per a Catalunya i els drets socials.

Dionisio Giménez

És la defensa de les llibertat de Catalunya contra les manipulacions informatives del govern de Madrid. També hem de lluitar contra les retallades i per la dignitat de les persones que pitjor ho passen a Catalunya.


El número 3 de Ciutadans, José María Espejo-Saavedra, considera la seva formació com l'alternativa a les candidatures sobiranistes. El candidat creu que la jornada acabarà 'amb bones notícies per als catalans'.

José María Espejo-Saavedra

Crec que és una jornada històrica. Per primera vegada existeix l'alternativa que els nacionalistes quedin fora del govern. Som l'alternativa.


El número 73 del PSC, Pere Soler, ha animat els electors a votar 'perquè no es pugui especular sobre els resultats'.

Pere Soler

Espero que hi hagi una participació alta, que es mobilitzi tot el vot perquè com més gent hi hagi menys podrem especular. Espero que passi el 75% o el 80% i que la ciutadania de Catalunya digui quin vol que sigui el seu nou Parlament.


La número 56 de la CUP-Crida Constituent, Maria Ferrer, també ha subratllat la importància d'aquests comicis, que considera inoblidables.

Maria Ferrer

Per nosaltres no són unes eleccions autonòmiques sinó que són plebiscitàries i constituents. Avui és un dia de superar la por i que el vot sigui un vot de futur i de construcció.


La jornada electoral s'està desenvolupant amb normalitat als 29 col·legis electorals de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.