ERC carrega contra la Junta Electoral de Zona pel repartiment d'espais públics per a la campanya del 28-A

El primer repartiment no en donava cap a la formació, que ha recorregut a la junta provincial i ha aconseguit els que havia deixat lliures el PSC


  • Comparteix:

Eva Lafuente, Oriol Cisteró i Francesc Osan / Foto: Cugat.cat

Eva Lafuente, Oriol Cisteró i Francesc Osan / Foto: Cugat.cat

ERC carrega contra la Junta Electoral de Zona (JEZ) per l'assignació d'espais públics als partits per fer campanya per les eleccions generals del 28 d'abril. La formació no va rebre, en primera instància, cap dels 18 que havia sol·licitat i, després d'un recurs a la junta provincial, ha obtingut finalment nou punts que, ha explicat el president del partit, Oriol Cisteró, hauria deixat lliures el PSC voluntàriament. Tot plegat suposa per a la formació una 'vulneració dels drets polítics' tant del partit com dels seus votants perquè intenta que 'certes opcions polítiques no tinguin espai al carrer'.

Cisteró ha explicat que la junta ha repartit la majoria d'espais a una formació, el PSC, primer partit que va entrar les peticions i va fer una norantena de sol·licituds, de les quals se n'hi han concedit 85. Els membres del partit Eva Lafuente i Francesc Osan han remarcat que no és una situació habitual, ja que la JEZ sol assignar els espais respectant una 'certa proporcionalitat'. També s'ha reduït el marge de maniobra una vegada assignats els punts, ja que usualment es permetia demanar els espais lliures una vegada fet el repartiment, cosa que no es podrà fer en aquests comicis.

Els republicans també lamenten que el recurs es va resoldre en plena campanya electoral i que la incertesa sobre els espais disponibles dificulta la planificació d'actes. En tot cas, si no hi ha una solució jurídica, en la qual ja s'està treballant, ERC no es planteja renunciar a fer campanya i pensarà 'solucions imaginatives' per tenir presència al carrer. A preguntes dels periodistes, Lafuente ha explicat que és un cas únic a la comarca i que no tenen notícia que una situació així s'hagi produït en cap altre localitat del país.


Oriol Cisteró

La Junta Electoral limita l'activitat política primer prohibint pancartes, llaços i fent actuacions que poden ser molt discutibles i després intenta que certes opcions polítiques no tinguin presència al carrer. Això no té altre nom que vulneració de drets polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.