[Entrevista 28-A] Álvaro Benejam (PP): 'Sànchez està vivint de les mesures i els pressupostos del PP'

El partit vol 'retornar la legalitat' a Catalunya


  • Comparteix:

El PP s'erigeix com el partit de la solvència econòmica. La formació es presenta com 'un valor segur', com diu el seu lema de campanya electoral, del qual, diu, viu de rèdit l'actual govern de Pedro Sànchez. El programa electoral del PP proposa 500 mesures 'per canviar Espanya', entre les quals hi ha una rebaixa dels impostos, el retorn de la legalitat a Catalunya i la dinamització econòmica a través de facilitats per a les empreses. En parlem amb el president del PP de Sant Cugat i candidat al Senat, Álvaro Benejam, dins el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions espanyoles.




Recuperació de la legalitat a Catalunya
Entre les 500 mesures que proposa el programa electoral, bona part d'elles s'articulen sota l'objectiu de recuperar la legalitat a Catalunya. Això inclou l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, la reforma del codi penal per tipificar com a delicte la convocatòria d'un referèndum il·legal, la prohibició d'indults en casos de rebel·lió i sedició, i la modificació de la llei de finançament de partits per bloquejar els fons públics per a formacions que 'atemptin contra la nació'. Pel candidat al Senat Álvaro Benejam no es tracta d'anar contra l'independentisme, sinó contra 'algunes de les vies que ha utilitzat l'independentisme'.

La llengua
El programa del PP també posa en el punt de mira la llengua amb mesures com convertir el castellà en llengua vehicular a les escoles i eliminar que les llengües cooficials siguin un requisit per accedir a treballs públics. Segons Benejam, no es tracta d''un atac al català', sinó de garantir l'atenció als ciutadans en qualsevol de les llengües i el 25% del castellà a les escoles.

Habitatge i polítiques econòmiques
'Se'ns acusa d'haver tret les bonificacions als ajuntaments per fer habitatge públic, però ens vam trobar un país en fallida'. Ara, diu el president del PP a Sant Cugat, és el moment d'incidir en l'habitatge amb mesures com les deduccions fiscals per als propietaris que lloguin, l'eliminació de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats per a hipoteques d'habitatges habituals i l'impuls en sòl públic de noves construccions. L'objectiu és, ha explicat Benejam, dinamitzar el mercat i donar facilitats a les empreses per augmentar els ingressos de l'Estat per fer polítiques d'habitatge públic.

'Quan dinamitzen una economia es recapten més impostos'. Així resumeix Benejam les polítiques fiscals i de dinamització econòmica del PP, que en el seu programa planteja una reducció d'impostos, la supressió d'alguns tributs com el de successió i patrimoni, i la rebaixa fiscal de l'IRPF. 'Volem que l'atur sigui zero', ha afirmat Benejam.

Corrupció
El també alcaldable del PP assegura que el partit ja ha pres mesures per eradicar la corrupció, tant dins el partit com a la legislació quan han governat. 'No tenim casos de corrupció que siguin dels últims anys', afirma Benejam, qui defensa que la formació té 'tolerància zero' amb la corrupció.

Política de pactes
El PP va obtenir a les darreres eleccions espanyoles a Sant Cugat un 14,5% dels vots. Segons l'últim baròmetre del CIS, els populars perdrien gairebé la meitat dels escons al Congrés i a Catalunya li passarien per davant formacions com Cs i VOX. Tot i així, aspira a aconseguir una majoria. Si això no és possible, les preferències del PP per a possibles pactes miren cap a Cs i, en cas necessari, a reeditar l'acord andalús amb VOX com a suport.


  • Una línia vermella: Els pactes amb partits que callen davant les agressions a partits com el PP.

  • Una promesa electoral: Aconseguir que Espanya superi la crisi econòmica.

  • Un partit amb el qual pactaria: Qualsevol que no sigui el PSOE, Podemos o els independentistes.

  • Un partit vetat a possibles pactes: El PSOE, Podemos i els independentistes

  • Una prioritat: L'atur zero i treball ben remunerat.

  • Consulta el programa del PP en aquest enllaç.


    Álvaro Benejam

    Quan dinamitzes una economia es recapten més impostos. El senyor Pedro Sànchez està vivint de la major recaptació que han aconseguit les mesures i els pressupostos del PP.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.