Romeva recull l'acta de senador

La resta de dirigents electes presos també han tramitat les seves actes de diputats


  • Comparteix:

Romeva de camí a recollir l'acta de senador / Foto: ACN

Romeva de camí a recollir l'acta de senador / Foto: ACN

El senador electe Raül Romeva ha pogut tramitar i recollir aquest dilluns l'acta. Ho ha fet com la resta de dirigents electes a presó provisional enmig d'una gran expectació i un desplegament policial per a l'ocasió. També està previst que el santcugatenc, juntament amb Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, també hi estiguin presents a la sessió constitutiva del Congrés i el Senat on prometran o acataran l’escó i participaran a les votacions per a l’elecció de les respectives Meses.

Els cinc polítics han pogut ser acompanyats dels seus companys d’escó un cop al Guàrdia Civil els ha traslladat des de la presó de Soto del Real al Congrés i al Senat. Com va estipular el Tribunal Suprem han pogut presentar les credencials de forma presencial i al mateix lloc on ho han fet la resta de diputats i senadors. És la primera vegada que diputats electes en règim de presó que agafen l’acta.

En el cas de Romeva, ha recollit presencialment l'acta de senador a la cambra alta aquest dilluns sota vigilància policial. Romeva ha arribat a la Sala Campoamor del Senat, on es fan els tràmits de presentació de les credencials i de declaració d'activitats i béns, pocs minuts després de les deu del matí i ha fet els tràmits necessaris per ser senador en menys de 10 minuts.

El senador en presó preventiva ha estat acompanyat per agents de la Policia Nacional vestits de paisà fins la tercera planta del Senat i durant l'estona en què ha presentat les credencials de senador. Romeva ha estat també acompanyat dels altres senadors d'ERC amb qui ha pogut parlar durant uns minuts. Tanmateix, el senador d'ERC no ha fet declaracions als mitjans i ha marxat de seguida i ha estat acomiadat a l'ascensor entre aplaudiments de la resta de membres del seu grup.

Segons fonts d'ERC presents a la sala recollides per l'ACN, Romeva s'ha mostrat molt animat i els ha dit que cal sortir a guanyar les eleccions del 26 de maig. També els ha dit que se'n sortiran i han comentat temes pràctics del grup parlamentari. L'acta de senador de Romeva se l'ha quedat el grup. A diferència del Congrés, els senadors han de fer els tràmits presencialment.

Dispositiu policial
Per a l’ocasió la Policia Nacional ha desplegat un ampli dispositiu de seguretat tant als accessos del Congrés i del Senat com a l’interior. El Tribunal Suprem va establir que els presos no podien fer rodes de premsa ni reunions a la cambra baixa, però sí que se’ls podia veure als passadissos i fer-se la tradicional fotografia, com han fet aquests dies la resta de representants.

El dispositiu d’aquest dilluns és semblant al que es desplegarà dimarts, amb la diferència que aleshores accediran a l’Hemicicle, on tindran llibertat de moviments i podran seure amb els seus companys de grup.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.