Què proposen les 15 candidatures en matèria d'instal·lacions esportives?

Incrementar el manteniment dels equipaments i crear-ne de nous, punts d'unió de les formacions polítiques


  • Comparteix:

La ZEM de la Guinardera és un dels centres referents de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

La ZEM de la Guinardera és un dels centres referents de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Les 15 candidatures que concorren a les eleccions municipals coincideixen que calen millores en el manteniment de les instal·lacions esportives i aposten per crear més equipaments. La creació d'un gran estadi a la ciutat, tirar endavant el pavelló de Can Magí i una nova piscina a Sant Francesc són algunes de les propostes que els aspirants a l'alcaldia han destacat.


MIRA ELS VÍDEOS AMB LES PROPOSTES DELS 15 PARTITS SOBRE INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

ERC-Acord Municipal (AM)

Foto: Cugat Mèdia
"Som una ciutat on es practica molt esport. És evident que amb el creixement que ha tingut de població aquesta ciutat necessitem posar al dia les instal·lacions existents i també a l'hora fer-ne de noves. En aquest mandat hem invertit 9 milions d'euros, gairebé 10, en canvis de gespa de camps de futbol, la pista d'atletisme de La Guinardera, i sobretot en aquest equipament que és la piscina de Mira-sol, tan esperada. Tenim la previsió en els propers quatre anys d'invertir 10 milions d'euros més, en aquest cas, en un nou poliesportiu a Can Magí, amb un nou espai per a la rítmica a La Guinardera, i també en el nou camp per a la pràctica del rugbi. Ens trobem que en aquesta ciutat tenim moltes disciplines esportives, les entitats esportives excel·leixen a la competició i, per tant, hem d'estar a l'altura en matèria d'instal·lacions i d'espais per poder fer aquesta pràctica esportiva".

Junts per Sant Cugat-Compromís Municipal (CM)

Foto: Cugat Mèdia
"L'esport és salut i, per tant, ha de ser accessible a tothom. Això no passa a Sant Cugat. Els nostres joves practiquen esport allà on poden i en hores que no haurien de ser. Cal revisar-ho. Cal fer el pavelló de Can Roquetes i això ho farem en aquest mandat. Cal actualitzar el pressupost d'esports, que està desfasat. Sant Cugat està per sota de la mitjana de Catalunya i no anem bé així. Així no podem apostar per l'esport i salut dels joves i la gent gran de Sant Cugat".

Partit Demòcrata Europeu Català-Units per Sant Cugat-Ara Pacte Local (PDeCAT-UxSC-ARA PL)

Foto: Cugat Mèdia
"Els clubs esportius ens trobaran sempre al seu costat. Tenim una entitat com SantCugatCreix, que fa molt bona tasca i sempre tindrà el nostre suport. Si calen noves instal·lacions ens hi trobaran. Mirarem d'aprofitar escoles els caps de setmana per donar una millor oferta".

PSC-Candidatura de Progrés (CP)

Foto: Cugat Mèdia
"A la nostra ciutat tenim sense dubtes un dinamisme associatiu esportiu prou important, i no donem resposta a totes les entitats esportives. Per tant, cal replantejar-se el pla d'equipaments, cal ser més expeditiu i cal buscar fórmules amb les quals es dotin altres equipaments esportius. No només per donar resposta a les entitats, sinó per disposar també d'equipaments que quedin lliures i poder disputar-hi esdeveniments nacionals, estatals, europeus o, fins i tot, mundials. Per això el PSC plantejarà un pla d'equipaments esportius ambiciós i amb la cirereta que seria la construcció d'un estadi amb capacitat d'entre 10.000 i 20.000 persones per fer de Sant Cugat un referent comarcal i estatal".

Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs)

Foto: Cugat Mèdia
"Una gran demanda dels diferents equips de la ciutat és la millora de les instal·lacions esportaves. L'increment de la població ha anat associat a un increment d'aquestes necessitats de pràctica de l'esport, sobretot els que es juguen en pista coberta: futbol sala, handbol i bàsquet, on hi ha dos equips que reuneixen prop de 800 famílies amb els seus corresponent jugadors i necessitat. No s'han sabut gestionar les zones d'entrenaments; és un autèntic caos. Cal construir un nou pavelló; el nostre somni és una ciutat esportiva com la de Blanes, però podríem conformar-nos amb unes instal·lacions que poguessin acollir actes internacionals o nacionals, com una copa del rei o de la reina. Per això necessitem un pavelló amb capacitat per acollir més de 5.000 persones.".

CUP-Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT)

Foto: Cugat Mèdia
"Som un poble amb una gran activitat esportiva i tenim moltes instal·lacions esportives. Quant als equipaments, és important que el manteniment sigui d'acord amb les necessitats que tenen, per tant, que les instal·lacions estiguin en condicions. Cal atendre la demanda esportiva que té la ciutat. Sobretot, crec que hi ha molt de terreny per recórrer en el camp de l'esport amateur, el que tots podríem practicar de forma no federada. Crec que és important plantejar-nos fer instal·lacions públiques i d'accés públic perquè tothom pugui fer esport com tingui ganes. Un exemple d'això són els parcs de cal·listènia que hi ha a moltes zones de la via pública. Són fórmules amb què es pot fomentar una pràctica tan saludable com la de fer esport".

Vox

Foto: Cugat Mèdia
"Vox construirà les instal·lacions del Club de Futbol Valldoreix perquè pugui entrenar i desenvolupar l'activitat al seu barri. Impulsarem la construcció del poliesportiu d'ús exclusiu per al bàsquet. Iniciarem un programa ambiciós de suport a les entitats i clubs esportius de Sant Cugat per fomentar els valors de l'esport i la competició".

Sant Cugat En Comú Podem-Confluència (SCECP-C)

Foto: Cugat Mèdia
"La nostra ciutat ha crescut molt. Tenim uns equipaments esportius molt bons i altres ciutats del voltant tenen enveja de les nostres instal·lacions. Però tot i així, hi ha elements de millora i hem d'escoltar el que les entitats esportives i clubs ens reclamen. Les necessitats que tenen per tal de millorar equipaments com la Guinardera, que encara té inversions pendents. També cal dignificar molt més aquells equipaments que potser no són d'ús d'associacions o de clubs esportius, sinó més públics, com pistes de voleibol o bàsquet, que també són equipaments esportiu i requereixen una millora i una mirada a la ciutat que volem governar".

Partit Popular (PP)

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat té un gran dèficit d'instal·lacions esportives per la gran quantitat d'entitats i persones que practiquen esport a la ciutat. Necessitem que el govern de la ciutat estigui conscienciat d'aquest dèficit d'instal·lacions esportives. Necessitem un nou pavelló de dimensions compatibles amb un públic de més de 3.000 persones, per a grans esdeveniments esportius. Necessitem una nova piscina per poder desenvolupar natació i waterpolo. Necessitem un pavelló per a la gimnàstica rítmica; a Sant Cugat hi ha més de 750 nenes que practiquen aquest esport. I necessitem moltes més instal·lacions esportives. Ho farem."

Convergents (CNV)

Foto: Cugat Mèdia
"Veiem que la població ha crescut i hem de donar alternatives. Al polígon de l'antic golf de Can Sant Joan hi ha terreny suficient per adaptar i fer unes bones instal·lacions esportives, amb zones d'esbarjo. Crec que hauríem d'anar per aquí".

Front Nacional de Catalunya (FNC)

Foto: Cugat Mèdia
"El primer que necessitem és un regidor d'Esports. Hi ha regidories que són claus: per a nosaltres ho són la Seguretat i els Esports. No pot ser que el mateix regidor tingui aquesta dualitat. Nosaltres cogovernarem la ciutat; totes les regidories estaran cogovernades per les entitats, amb qui col·laborarem; no d'esquenes com s'ha fet fins ara. En el tema esportiu serà així. Totes les instal·lacions esportives les farem d'acord amb l'associació esportiva, amb SantCugatCreix, amb totes les entitats esportives. Els equipaments estan molt malament, s'han de millorar i s'ha de fer un manteniment molt més de dia a dia. No val tallar cintes quan falta un any per a les eleccions. S'ha de fer un manteniment diari de les instal·lacions. S'està frenant el creixement esportiu dels clubs i això no pot ser. L'esport és salut, valors. S'ha de promoure el creixement esportiu i no frenar-lo, com s'està fent fins ara".

Independents Sant Cugat-Independents de Catalunya (ISC-IDC)

Foto: Cugat Mèdia
"Quan parlem d'instal·lacions esportives hem de parlar dels actors de l'esport. Parlo dels clubs i parlo dels principals esportistes, les famílies i tot el teixit social que està involucrat. S'ha de realitzar un diàleg, amb solucions consensuades. Qui millor que els actors d'aquest sector per ajudar-nos a prendre les decisions correctes per la ciutat".

Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliures i Solidàriament (IMPULS)

Foto: Cugat Mèdia
"Com a amant de l'esport considero necessari revisar aquestes instal·lacions esportives. Tenim no només equips de futbol, hi ha equips de bàsquet, hi ha altres esports que necessiten pavellons coberts. Necessitem revisar aquells pavellons que no són coberts que actualment estan en funcionament i es podria valorar crear un sostre per aquestes pistes. També s'ha de valorar la construcció d'un altre pavelló si fos necessari".

PACMA

Foto: Cugat Mèdia
"Hem arribat a la conclusió que no podem continuar construint més poliesportius grandiosos ni instal·lacions de luxe. Hem d'aprofitar el que tenim, el que ja s'ha construït per millorar-ho. Volem començar a explorar a Sant Cugat el model de patis oberts perquè la gent pugui gaudir dels patis de les escoles quan aquests estiguin tancats els caps de setmana o en períodes de vacances. Volem fomentar que la gent continuï fent esport als parcs de la ciutat. Sant Cugat té molts espais verds, molts espais molt bons. Fomentar l'esport i les activitats com el taitxí a les places ens anirà molt bé a nivell econòmic, social afectiu i a nivell de tota la societat santcugatenca".

Valents

Foto: Cugat Mèdia
"Sant Cugat és una ciutat d'esport, tothom fa esport a tot arreu, principalment perquè hi ha molts nens, hi ha molts joves, hi ha molts "runners". Tenim un entorn perfecte per fer esport. El que demanem és que hi hagi instal·lacions municipals a l'altura de les circumstàncies, perquè ja són contínues les queixes del manteniment d'aquestes instal·lacions. No només necessitem un altre poliesportiu, no només necessitem més instal·lacions, sinó que les que ja tenim han d'estar amb un pressupost permanent de manteniment. El que ens demanen els "runners" és que sigui en un entorn segur. És a dir, que quan a l'hivern es fa fosc d'hora, no pot ser que no puguin sortir a córrer o hagin d'anar en grup. Sant Cugat està molt mal il·luminat, no veiem patrulles als carrers. Les dones "runners" se'ns han queixat que volen un entorn molt més segur. Sant Cugat és una ciutat esportiva on tothom fa esport amb joves, nens i runners en un entorn perfecte. Demanem que les instal·lacions municipals estiguin a l'altura de les circumstàncies. Les queixes són constants pel manteniment d'aquestes instal·lacions. No només necessitem poliesportiu sinó dotar d'un pressupost de manteniment. Les dones runners volen practicar esport en un entorn segur . Quan es fa de nit aviat, els carrers estan mal il·luminats, sense patrulles".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.