La residència i el centre tècnico-científic de l'EsportParc Internacional, una realitat el 2013


Temes relacionats

Constituït el consorci que dirigirà la recerca de l'EsportParc Internacional (25/set/10)

La Generalitat destina 15 milions d'euros al parc tecnològic de l'EsportParc Internacional de Catalunya (23/jun/10)

El calendari de l'EsportParc Internacional de Catalunya es mantindrà tot i la retallada en obres públiques (24/mai/10)

L'habitatge públic de l'EsportParc Internacional serà una realitat el 2012 (26/abr/10)


  • Comparteix:

La Generalitat ha fet un pas més per a la construcció de l'EsportParc Internacional de Catalunya. El centre tecnològic i científic, els allotjaments i la residència ja compten amb un projecte constructiu adjudicat que permetrà convertir-los en una realitat el 2013. Aquestes infraestructures són 'pilars' del nou clúster esportiu. Així ho ha expressat la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, durant la presentació aquest dilluns al Palau de la Generalitat de la maqueta a escala de les futures instal·lacions. L'acte ha comptat també amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, i el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira.

D'una banda, el centre tecnològic i científic és la part més diferencial de l'EsportParc Internacional, dissenyat per ser la central d'intel·ligència que desenvolupi nous coneixements del seguiment dels esportistes i de la salut de la ciutadania. És un edifici de cinc plantes, construït amb criteris sostenibles i ecoeficients, i connectat al parc empresarial per acollir seus d'empreses i laboratoris. La infraestructura s'ha adjudicat a l'empresa Assigni Infraestructuras per un import d'11,5 milions d'euros i té una extensió de 14.000 metres quadrats i està previst que s'enllesteixi el 2013.

D'altra banda, la residència és un edifici de cinc plantes amb 300 habitacions en 9.700 metres quadrats d'extensió. El projecte té un cost de 22,7 milions d'euros i s'estima que també estigui llest d'aquí a dos anys. L'allotjament, en canvi, té 128 pisos dividits en quatre blocs aïllats de quatre plantes i sobre una extensió de poc més de 3.000 metres quadrats. Igual que la residència, és una arquitectura que busca la il·luminació i ventilació natural.

La secretària general de l'Esport, Anna Pruna, ha estat l'encarregada de fer públics els projectes, els quals ha qualificat com a 'pilars bàsics' del complex.

Anna Pruna

Presentem els dos pilars bàsics d'aquest projecte pioner que vol desenvolupar l'esport del futur.



El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha explicat com s'ha de veure aquest nou negoci de l'esport, inclòs a les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR), ubicat a la nostra ciutat.

Josep Lluís Carod-Rovira

És un projecte de dimensió nacional, amb vocació internacional i amb els peus a Sant Cugat. L'esport català es localitza a Catalunya.



L'alcalde, Lluís Recoder, també ha destacat l'orgull que dóna a la ciutat emplaçar un equipament que és un 'referent a nivell mundial'.

Lluís Recoder

És un projecte que vivim amb il·lusió i orgull. És referència al nostre país i també una referència a nivell mundial.




L'acte també ha comptat amb la representació del Consorci per al Desenvolupament Científic de l'Esport a Catalunya, membres de l'Associació de la Indústria de l'Esport a Catalunya (INDESCAT) i del Consell d'Administració de la societat público-privada que impulsarà el parc empresarial, a més de diversos personalitats del panorama esportiu català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.