La plataforma 'Diguem No' convoca un acte a Sant Cugat per rebutjar l'Estatut que se sotmet a referèndum


  • Comparteix:

La campanya 'Diguem No a l'Estatut' organitzarà un acte a Sant Cugat l'11 de juny per donar a conèixer els punts negatius que, segons el col·lectiu, té el text que se sotmetrà a referèndum. Personalitats del món acadèmic i cultural com l'escriptor Víctor Alexandre i l'exconseller Carles Solà exposaran els seus arguments en un acte a la plaça d'Octavià. Segons la plataforma, dir 'no' a aquest Estatut és el 'sí' més gran que es pot donar als Països Catalans.

El text que se sotmetrà a referèndum el proper 18 de juny és, segons la campanya 'Diguem No a l'Estatut', una norma de subordinació que no respon les reclamacions essencials de Catalunya i que trepitja els drets històrics del poble català.

Segons els integrants de la plataforma, 'no només hi ha un motiu per dir no'. Per aquest motiu i per argumentar el vot contrari, l'acte central de campanya organitzat a la nostra ciutat comptarà amb personalitats procedents d'àmbits professionals diversos. L'escriptor i periodista Víctor Alexandre, l'exconseller i exrector de la UAB Carles Solà, la professora de Teoria Econòmica de la UB Elisenda Paluzie i el portaveu de la campanya Aleix Cardona prendran la paraula, en un acte que tindrà lloc l'11 de juny al migdia a la plaça d'Octavià.

Ho explica un dels membres de la plataforma, Ramon Puigneró.

Ramon Puigneró

Hem volgut agafar gent de diferents àmbits per veure que el 'no' engloba una sèrie de punts econòmics, socials i nacionals.


Segons els integrants de la campanya, dir 'no' a aquest Estatut obre un punt de partida per al procés d'autodeterminació, lluny d'acabar-se el món, com alerten des d'algunes formacions polítiques.

Per a la plataforma, a més, el vot contrari en el referèndum és el 'sí' més gran que es pot donar als Països Catalans. Escoltem un altre membre de la campanya , Guim Pros.

Guim Pros

El 'no' és el punt de partida d'una nova etapa dels països catalans i pensem que és el vot de la dignitat.


La campanya 'Diguem No a l'Estatut' ha programat un seguit d'actes a molts municipis de Catalunya. Un total de set entitats de la nostra ciutat s'hi han adherit: la CUP, la Guitza, Maulets, la CAL, l'Assemblea de Joves, les JERC i ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.