La Plataforma pel Sí de Sant Cugat creu que amb el nou Estatut els catalans hi guanyen més que hi perden


  • Comparteix:

La Plataforma pel Sí de Sant Cugat considera que cal donar suport al nou Estatut de Catalunya perquè, malgrat no haver-se assolit tot el que es plantejava, suposa una millora i un avenç per al país. Des d'aquesta plataforma ciutadana apunten que donar suport al text estatutari és una responsabilitat cívica i que s'hi guanya més que no es perd.

La Plataforma pel Sí, que s'acaba de constituir a la nostra ciutat, ha donat el tret de sortida aquest dilluns al programa especial 'Sant Cugat debat l'Estatut' que fan conjuntament Ràdio Sant Cugat i Televisió Sant Cugat.

Des d'aquest col·lectiu, integrat per persones de diferents àmbits que estan a favor de l'Estatut, afirmen que cal dir sí al text que es portarà a referèndum el proper dia 18 ja que 'és el millor que es podia aconseguir' en el marc polític actual. Per a la Plataforma, dir que sí és una 'responsabilitat cívica' ja que suposa que Catalunya avanci i guanyi molt més que allò que s'ha quedat pel camí en les negociacions. Així ho ha dit un dels membres de la plataforma, Àlvar Roda, per a qui dir 'no' suposaria anar a enrera.

Àlvar Roda

L'Estatut no soluciona el cent per cent dels problemes dels partits, soluciona una part i és un pacte que fa el Parlament de Catalunya amb l'espanyol. I ens hem d'adaptar a aquest pacte i veure que tenim molt a guanyar i coses a perdre, però molt a guanyar


En aquest sentit, des de la Plataforma pel Sí apunten que, tot i que 'el procés de negociacions podia haver estat millor' i no s'ha assolit tot el que es volia, finalment s'han aconseguit millores en el blindatge de competències, en la situació del català i en el finançament. Des d'aquest col·lectiu subratllen especialment el títol de drets i deures. Escoltem David Sunyol.

David Sunyol

Que s'hagin establert uns drets i uns deures dels ciutadans és molt positiu. És el que després justifica el desplegament d'una sèrie de lleis que garanteixin aquests drets i deures al llarg del temps, independentment dels diferents governs


Per últim, des de la Plataforma pel Sí animen a tots els ciutadans que vagin a votar i facin sentir la veu dels catalans. El col·lectiu està esperançat que hi hagi una participació important, i consideren que bona part dels ciutadans dipositaran el seu vot a les urnes per posar fi a un procés llarg i complicat i amb l'objectiu de continuar avançant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.