CiU defensa el 'sí' a l'Estatut perquè implica un avenç important respecte al text del 1979


  • Comparteix:

CiU demana el 'sí' a l'Estatut perquè el text implica un 'avenç' en tots els aspectes respecte a l'Estatut del 1979. La federació nacionalista diu que sense la negociació d'Artur Mas amb José Luis Rodríguez Zapatero no hi hauria Estatut i assegura que el 'no' només beneficia el PP.

El diputat de CiU al Parlament Josep Rull afirma que el pacte Mas-Zapatero del 22 de gener va desbloquejar una negociació marcada, segons ha dit, per la inhibició del president Pasqual Maragall i per la incapacitat d'ERC de pressionar el govern espanyol.

Rull defensa que el text que se sotmet a referèndum el 18 de juny implica un 'avenç' important respecte a l'Estatut vigent, tot i que afegeix que Catalunya està legitimada per reclamar més en el futur partint de la base de la proposta del Parlament del 30 de setembre. El diputat de CiU destaca que es reconeix la realitat nacional de Catalunya i la sobirania compartida del poble català. A més, Josep Rull assegura que el sistema de finançament proposat és millor que el que va plantejar el tripartit a l'inici de les negociacions.

Josep Rull

Tindrem més diners. Sortirem del 'Consejo de Política Fiscal y Financiera', que és el cafè per a tothom. El finançament serà bilateral i es posa un límit a la soliaritat.


De la seva banda, el portaveu municipal de CiU, Joan Recasens, ha qüestionat els arguments dels defensors del 'no' i ha afirmat que aquest Estatut és un 'avenç' indiscutible.

Joan Recasens

Tots haguessim volgut una mica més. Però aquí el que es vota és si avancem respecte a l'Estatut vigent. No ens enganyem, volem avançar o no?


Josep Rull i Joan Recasens han intervingut en el cicle d'entrevistes 'Sant Cugat debat l'Estatut' que han organitzat conjuntament Ràdio Sant Cugat i Televisió de Sant Cugat amb motiu del referèndum del 18 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.