La campanya de l'Estatut acaba amb un debat organitzat per RSC i TVSC


  • Comparteix:

CiU, PSC i ICV-EA defensen el nou Estatut ja que implica millores en finançament i en autogovern durant el debat de l'Estatut a Sant Cugat. En l'acte, ERC s'oposa al text perquè no solucionarà el dèficit fiscal de Catalunya. Per la seva banda, el PP rebutja el projecte perquè trenca 'el consens institucional' de la Transició.

CiU defensa el nou Estatut perquè és un pas més per fer de Catalunya un país normalitzat políticament. La federació nacionalista ha criticat el Partit Popular per no haver respectat les aspiracions legítimes de Catalunya. Els nacionalistes també han lamentat que els sectors progressistes espanyols hagin callat davant dels atacs del PP i no hagin donat suport explícit al projecte d'Estatut.

Ramon Bonastre és copresident de la federació a Sant Cugat.

Ramon Bonastre

Aquest Estatut ens comença a fer un país normal.


El PSC ha subratllat l'increment en recursos econòmics que aportarà el nou finançament. Els socialistes també han destacat la inclusió d'un capítol de drets i deures en el text estatutari. Segons el PSC, la formació socialista ha avantposat el interessos de país als del partit en la negociació de l'Estatut.

Ferran Villaseñor és el primer secretari del PSC a Sant Cugat.

Ferran Villaseñor

És l'Estatut de les persones.


ERC s'ha mostrat 'dolguda' per haver de dir 'no' al projecte d'Estatut. Els republicans han criticat el líder de CiU, Artur Mas, per haver pactat amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, un text que comporta 'un retrocés' respecte l'aprovat el 30 de setembre al Parlament.

Raül Grangé és membre de l'executiva local republicana.

Raül Grangé

Nosaltres defensem la reforma de l'Estatut des dels 80.


El Partit Popular ha criticat el nou Estatut perquè comporta un trencament del consens de la Transició. Segons els populars, l'actual marc constitucional i autonòmic és fruit de l'esperit de la concòrdia al contrari del text que se sotmetrà a referèndum.

Rafael Enríquez és president del PP a Sant Cugat.

Rafael Enríquez

L'actual Estatut respecta el consens.


ICV-EA ha expressat el seu suport a l'Estatut perquè inclou noves eines per solucionar problemes de la ciutadania. Els ecosocialistes també han elogiat el procés de participació obert a la població perquè aportés idees per al text.

Xavier Boix és el portaveu local d'ICV-EA a Sant Cugat.

Xavier Boix

És un Estatut per solucionar problemes.


El debat sobre el referèndum de l'Estaut d'autonomia ha tingut lloc als jardins de la Casa de Cultura. Una seixantena de persones ha presenciat l'acte en viu. Ràdio Sant Cugat i Televisió Sant Cugat han retransmès en directe el debat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.