La jornada electoral transcorre amb força normalitat malgrat la manca puntual de paperetes o sobres en algun col·legi


  • Comparteix:

La jornada electoral s'ha viscut amb relativa normalitat però amb algunes incidències per la manca de paperetes o de sobres en alguns col·legis electorals. Davant d'aquesta situació, el PSC ha demanat responsabilitats a l'Ajuntament pel que consideren una manca de planificació, mentre que l'equip de govern ha assegurat que han sigut casos puntuals i que s'han solventat el més ràpidament possible.

Els santcugatencs han pogut dipositar el seu vot als mateixos centres en què ho van poder fer la darrera cita electoral. Tot i que la jornada ha començat amb normalitat i sense cap incidència remarcable, al llarg del dia alguns col·legis electorals s'han trobat amb situacions que han dificultat, en alguns casos, l'exercici de la democràcia.

Aquest es el cas del col·legi electoral del Pins del Vallès, on temporalment s'han quedat sense paperetes del 'sí' o de l'Escola Municipal de Música, el Casal de Mira-sol i l'Arxiu Nacional de Catalunya, on s'han quedat sense sobres. També s'han produït confusions per part dels votants en el cas d'alguns col·legis electorals molt propers.

Així ho han explicat alguns dels integrants de les meses electorals, que malgrat tot han viscut la jornada amb força tranquil·litat.

Membres de meses electorals

Hem trucat a les 11h perquè vinguessin a portar sobre i només han estat 10 minuts / potser la dificultat és que la gent ve una mica per onades, però no hi ha hagut problemes


Des del PSC han demanat responsabilitats a l'Ajuntament per aquestes incidències i pel que consideren una manca de planificació. Els socialistes denuncien també que no s'han posat informadors municipals i que això ha obligat als diferents partits polítics a informar els presidents de mesa d'algunes resolucions de la Junta Electoral. Escoltem el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

En diferents col·legis no hi havia sobres i en alguns no hi havia paperetes del 'sí'. Nosaltres entenem que això és una absoluta imprevisió per part de l'Ajuntament i això ha fet que alguns ciutadans no hagin pogut exercir el seu dret a vot


Des de l'Ajuntament, el tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Territorials, Joan Recasens, ha reconegut que en algun cas s'han produït incidències i ha lamentat els problemes que això hagi pogut ocasionar, però ha assegurat que han estat situacions puntuals i que s'han resolt ràpidament, tan bon punt n'han tingut constància.

Joan Recasens

Si que és cert que en un col·legi electoral hi hagut un problema de paperetes del sí en una cabina i un problema de sobres en algun altre. Però la gent ha pogut votar amb normalitat i amb tranquil·litat


Recasens també ha explicat que, malgrat que la obligació de l'administració és tenir personal a l'hora de constituir els col·legis, per donar dades de participació i al tancament, al llarg del dia hi ha hagut un informador municipal a cada col·legi.

Per últim, el tinent d'alcalde ha desmentit que no hi hagués un responsable municipal ja que per decisió de l'equip de govern aquesta tasca ha recaigut en ell, com a titular de Presidència i Serveis Territorials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.