L'enganxada de cartells engega el compte enrere per les eleccions europees


  • Comparteix:

La campanya per les eleccions del 13 de juny al Parlament Europeu ha arrencat a Sant Cugat amb la tradicional enganxada de cartells. Totes les formacions han remarcat la importància d'aquests comicis, recordant que en el futur que es dibuixi per Europa hi ha molt en joc. Els partits faran mans i mànigues, durant 15 dies, per aconseguir el vot d'uns electors que tornaran a les urnes, per quarta vegada, en poc més d'un any.

Convergència i Unió subratlla que vol donar veu als pobles sense estat dins d'Europa, i per això es presenta a la coalició Galeuska amb el PNB i el BNGa. Pel president local de la Federació, Ramon Bonastre, aquesta campanya és decisiva per la situació que viu Espanya i Europa actualment, i pel pes cada cop més important de la Unió a nivell internacional.

Ramon Bonastre

S'està construint una Europa com si totes les nacions tinguessin estat, i això no és així, i en aquest cas, Catalunya, Euzkadi i Galicia en són exemples ben clars.


Amb el lema "Tornem a Europa", el Partit Socialista proposa recuperar el paper d'Espanya dins la Unió i trencar amb l'herència del PP simbolitzada en "la foto de les Açores". Pel primer secretari del PSC, Salvador Gausa, cal donar a conèixer al món una Europa social que superi les divisions del segle 20.

Salvador Gausa

Hem de descobrir la Europa de pau i social, i a nivell espanyol hem de trencar la herència que ens ha deixat el govern del PP


Des del Partit Popular s'assegura que, davant l'Europa dels 25, Espanya no es pot supeditar a l'eix franco-alemany, sinó que ha de fer prevaldre amb fortalessa els seus interessos. Segons la presidenta local, Berta Rodríguez, l'aportació que ha fet fins ara Espanya és el millor model per Europa.

Berta Rodríguez

Espanya ha de continuar sent capdavantera a Europa, i el model d'Espanya ha de servir per Europa


Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa subratlla que aquestes són unes eleccions decisives perquè, entre altres punts, s'haurà d'aprovar la Constitució Europea. El president d'IC-V, Joan Balada, aposta per una Europa dels pobles i marcada per les polítiques socials.

Joan Balada

La Constitució Europea ha de dir com a de ser Europa, i el Parlament ha de representar una Europa oberta, laica i socialment progressista


Esquerra Republicana, que es presenta amb la coalició de "L'Europa dels Pobles", vol defensar els pobles i nacions d'Europa, que actualment no estan representats a la Unió. El seu president, Jaume Massanés, assegura que els seus resultats a Sant Cugat seran molt bons.

Jaume Massanés

Hem defensat sempre els drets de les nacions sense estat, i hem d'estar representats directament a Europa, que fins ara no ho hem estat


Com a novetats d'aquestes eleccions, a tota Espanya hi haurà una circumscripció única, per escollir 54 euro-diputats, 10 menys que fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.