ERC portarà a Europa el reconeixement del català i de les nacions sense Estat


  • Comparteix:

Joan Ridao diu que ERC és l'únic partit que pot defensar 'honestament' els interessos dels catalans

Joan Ridao diu que ERC és l'únic partit que pot defensar 'honestament' els interessos dels catalans

El reconeixement oficial del català a Europa i l'encaix de les nacions sense Estat a la futura Constitució Europea són les dues propostes centrals d'Esquerra Republicana per a les eleccions del 13 de juny. Ho ha dit a Sant Cugat el portaveu dels republicans al Parlament, Joan Ridao, que ha participat a l'acte central de campanya d'ERC a la nostra ciutat, acompanyat per l'escriptor Víctor Alexandre.

Joan Ridao ha demanat el vot per ERC perquè és, ha dit, l'única formació que pot representar amb 'honestedat' els interessos dels catalans a Europa. El portaveu dels republicans ha insistit en la importància dels comicis d'aquest diumenge perquè dels seus resultats dependrà, en part, el futur model europeu.

La proposta d'ERC per les eleccions europees es basa en dos eixos centrals: el reconeixement oficial del català a la Unió Europea i l'encaix de les nacions sense Estat en el marc institucional europeu. Segons Ridao, aquestes són les dues mancances que presenta, ara per ara, el projecte de la futura Constitució europea. Un text que, per Ridao, té també aspectes positius.

Joan Ridao

A la Constitució li manca el reconeixement del català i l'encaix de les nacions sense Estat. Però s'ha avançat en aspectes democràtics i socials.


En la mateixa línia s'ha manifestat l'escriptor Víctor Alexandre, que ha acompanyat Ridao en l'acte central de campanya d'ERC a Sant Cugat. Alexandre ha criticat la postura de CiU, que, segons ha dit, mai va defensar la presència del català a Europa quan tenia poder de decisió al govern espanyol. L'escriptor santcugatenc ha assegurat que és gràcies a ERC que la nostra llengua ha entrat a l'agenda política.

Víctor Alexandre

És ara, quan ERC ha recuperat pes, que es parla del reconeixement del català a Europa. Quan CiU era decisiva a Madrid, no se'n parlava.


El portaveu del grup municipal d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha volgut posar l'accent en la vessant ecologista de la candidatura dels republicans. Pomar ha dit que és necessari que Europa continuï liderant la lluita per la sostenibilitat al món, i ha contraposat el model europeu a les polítiques irresponsables dels Estats Units, que vulneren els Acords de Kioto.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.