Els partits fan una crida a la participació i destaquen la importància de l'Eurocambra


  • Comparteix:

El gran cavall de batalla d'aquestes eleccions serà superar una previsible abstenció de l'electorat.

El gran cavall de batalla d'aquestes eleccions serà superar una previsible abstenció de l'electorat.

Totes les formacions han fet una crida a la participació en unes eleccions on es preveu que es registri una alta abstenció. Els dirigents polítics han remarcat la importància a l'hora de decidir la composició del Parlament Europeu en un moment clau pel futur de la Unió.

CIU ha fet una crida a la participació conscient que l'electorat arriba, potser, cansat a aquests comicis. La federació lamenta, però, que el debat electoral, sobretot entre les dues grans forces majoritàries a l'Estat no hagi ajudat a incentivar la consciència europea dels electors. No obstant, els dos partits són conscients que Catalunya 's'hi juga molt en aquestes eleccions':

Ramon Bonastre// Joan Recasens

Ens juguem poder decidir en aspectes legislatius i econòmics que afecten Catalunya// S'han volgut refrendar resultats d'altres eleccions i és un error. No s'ha pogut reflectir en el debat la importància del Parlament europeu.


El portaveu del PSC creu que és 'normal' que el debat electoral es faci, en la majoria de països, més en clau interna que en clau europea. De tota manera, Jordi Menéndez ha destacat la importància de votar per tenir una Europa políticament forta:

Jordi Menéndez

S'ha debatut en clau interna, però és normal. Però temes com el paper d'Espanya en la guerra a l'Iraq tenen molt a veure amb la UE.


La presidenta del PP de Sant Cugat també ha fet una crida a la participació dels ciutadans per la importància que aquestes eleccions tindran sobre el futur dels europeus en els propers 5 anys. Berta Rodríguez ha afegit que el seu objectiu és mantenir i millorar els resultats de les últimes europees:

Berta Rodríguez

Esperem que la gent compleixi amb la seva obligació de votar, perquè el que hi ha en joc és el paper d'Europa pels propers 5 anys


Des d'Iniciativa per Catalunya-Verds - Esquerra Unida s'ha subratllat la importància d'anar a les urnes per legitimar la presència a Europa i les reivindicacions que durant 5 anys es facin a la Unió Europea. El portaveu del grup, Xavier Boix, espera que la formació consolidarà la tendència a l'alça de les tres eleccions anteriors.

Xavier Boix

En una circumscripció única, Izquierda Unida serà una força important i consolidarem la tendència de les últimes eleccions


Esquerra Republicana, fent una crida a la participació, ha subratllat la importància que la gent voti en clau catalana. Segons el portaveu republicà, Eduard Pomar, del Parlament europeu en sortiran legislacions que acabaran afectant els Estat i les regions. És per això que Pomar espera que el Parlament resultant sigui sensible als drets de les nacions sense Estat:

Eduard Pomar

Cal anar a votar en clau Catalana per assegurar que les nacions sense Estat tenen veu en una Europa que, ara com ara, fa prevaldre els Estats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.