La participació (44,79%) és la més baixa de tots els comicis celebrats a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcalde acusa els partits estatals d'haver bipolaritzat la campanya amb qüestions interiors

L'alcalde acusa els partits estatals d'haver bipolaritzat la campanya amb qüestions interiors

La participació en les eleccions europees a Sant Cugat ha estat la més baixa de tots els comicis celebrats a la nostra ciutat des de la recuperació de la democràcia. En total, han votat 22.008 persones, el que representa un 44,79% del cens. L'alcalde Lluís Recoder ha lamentat aquesta dada, i ha acusat els partits estatals d'haver potenciat l'abstenció, centrant la campanya en qüestions de política interior espanyola.

Lluís Recoder ha lamentat que els electors no s'hagin sentit cridats a les urnes en aquestes eleccions perquè, segons ha afirmat, són uns comicis molt importants pels catalans. Per Recoder, anar a votar era fonamental ja que l'Eurocambra haurà d'elaborar, en els propers anys, una Constitució que determinarà el paper del nostre país en el futur de la Unió Europea.

L'alcalde ha criticat als partits que han aprofitat la campanya electoral per debatre qüestions de política interior espanyola, i ha afegit que aquest fet ha contribuït a l'elevada abstenció dels electors. A més, ha lamentat que el sistema electoral de circumscripció única espanyola perjudica els partits 'nacionals'.

Lluís Recoder

Alguns partits, especialment en els debats cara a cara, han plantejat la campanya en clau interior. Molts electors han pensat que no calia votar el mateix que el 14-M.


Lluís Recoder considera, a més, que els electors s'han pogut sentir 'cansats' per l'acumulació de cites electorals, fins a quatre, en els últims tretze mesos.

Lluís Recoder

També ha influït, segurament, el fet que els electors estan cansats després d'haver anat a votar 4 vegades en l'últim any.


Amb un 55% d'abstenció, les eleccions al Parlament Europeu d'aquest diumenge han registrat la participació més baixa de tots els comicis que s'han celebrat a Sant Cugat d'ençà de la represa democràtica. El 13-J, la dada de participació ha estat 9 punts inferior a la dels últims comicis europeus, celebrats l'any 1999, tot i que cal tenir en compte que en aquella ocasió els comicis coïncidien amb les eleccions municipals. Aquest diumenge només han exercit el seu dret a vot la meitat dels electors que van participar a les generals del passat 14 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.