Victòria a Sant Cugat del PSC a les eleccions europees, amb més de 7.200 vots (32,7%)


  • Comparteix:

Els socialistes guanyen, per segona vegada consecutiva, unes eleccions a Sant Cugat

Els socialistes guanyen, per segona vegada consecutiva, unes eleccions a Sant Cugat

El PSC guanya clarament les eleccions europees a Sant Cugat, amb més de 7.200 vots, el que representa gairebé un 33% del total. 11 punts per sota es troba CiU, que passa a ser la segona força més votada, amb un 22% dels sufragis. La tercera força és el PP, que obté prop del 20% de l'escrutini. ERC recupera una posició, i passa a ser la quarta força més votada, amb gairebé un 12% dels vots, seguida d'ICV-EUiA, amb un 10,35%.

El PSOE ha capgirat les últimes eleccions europees i s'ha imposat a l'Estat davant el PP amb dos punts de diferència. Els socialistes han aconseguit el 43,3% dels vots, remuntant gairebé 4 punts des de les últimes europees. A Catalunya el creixement del PSC ha estat de més de6 punts.

A Sant Cugat, el PSC també ha estat la força més votada i ha obtingut un 32,7% de vots. El portaveu de l'agrupació local, Jordi Menéndez, ha valorat molt positivament aquests resultats, que suposen la segona victòria dels socialistes a la ciutat després de les generals del 14-M. Menéndez ha assegurat que l'èxit a les europees esperona el PSC a continuar treballant, en els propers dos anys i mig, per aconseguir una alternança al govern municipal.

Jordi Menéndez

Els resultats a Sant Cugat confirmen els que vam obtenir a les generals. Tenim un electorat sòlid i ara ens toca treballar per aconseguir l'alternança al govern municipal.


CiU i altres partits nacionalistes agrupats en la candidatura de Galeusca s'ha endut el 5,17% de les paperetes, i passa a ser la tercera força a Catalunya. La federació nacionalista s'ha quedat a poques dècimes del PP, però perdent gairebé 12 punts percentuals respecte a les últimes europees.

A la nostra ciutat, CiU s'ha quedat a més d'11 punts del PSC, i ha obtingut el 20,99% de l'escrutini. El president de la federació nacionalista, Ramon Bonastre, s'ha mostrat 'preocupat' per aquests resultats, que suposen la segona derrota consecutiva de CiU enfront el PSC. Bonastre considera que cal fer autocrítica però denuncia, també, la bipolarització que ha dominat la campanya electoral.

Ramon Bonastre

Molta preocupació, perquè són les segones eleccions que perdem a Sant Cugat. Feia 16 anys que no perdíem. Alguns han optat per la bipolarització i nosaltres ho hem pagat.


Tot i haver crescut en percentatge de vots, el Partit Popular s'ha quedat com a segona força política, amb un 41,3% dels sufragis. Els populars tindran ara 23 eurodiputats, dos menys que el PSOE. A nivell català, el PP ha donat la sorpresa, superant CiU i convertint-se en la segona força.

El PP de Sant Cugat és la tercera força més votada, amb un 19,92% del vots. La presidenta local, Berta Rodríguez, s'ha felicitat per aquests resultats i ha destacat el bon paper que, al conjunt de Catalunya, ha fet el seu partit.

Berta Rodríguez

No només ens hem mantingut, sinó que hem crescut. Els resultats són molt bons. I a Catalunya hem passat a ser la segona força, per sobre de CiU.


Esquerra Republicana i Europa dels Pobles és l'última coalició amb representació a Brussel·les, amb gairebé el dos i mig per cent de vots. A Catalunya, aquest percentatge creix fins l'11'82 per cent, i consolida Esquerra com la quarta força política catalana.

A Sant Cugat, ERC ha doblat el percentatge de vot i ha passat a ser la quarta força més votada a les europees, amb l'11,89% del total. El president de l'agrupació local, Jaume Massanés, ha destacat que aquests resultats consoliden la línia ascendent dels republicans en els últims comicis.

Jaume Massanés

Seguim la línia de creixement de les últimes eleccions. Però també hem patit les conseqüències de la poca participació. Tots els partits hi hem de reflexionar.


Esquerra Unida i Iniciativa per Catalunya Verds aconsegueix dos representants a Europa, amb el 4,16% dels vots. A Catalunya, tot i millorar els resultats, passen a ser la cinquena força amb més d'un 7 per cent dels sufragis.

A Sant Cugat, ICV ha augmentat lleugerament el seu resultat, i passa a ser la cinquena força amb un 10,35% dels vots. Pel portaveu dels ecosocialistes, Xavier Boix, aquests resultats són molt satisfactoris, i demostren que la coalició pot superar els resultats dels comicis més recents.

Xavier Boix

Estem molt contents. Hem pujat un punt respecte les anteriors europees, però més de 4 punts respecte a les generals i més de 2 punts respecte a les autonòmiques.


Tots els partits han lamentat l'escassa participació, la més baixa en unes eleccions a la nostra ciutat. CiU, ERC i ICV han criticat, a més, la tendència a la bipolarització que, segons han dit, pot haver influït en l'elevada abstenció dels electors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.