El PSC recomana a CIU 'replantejar-se' l'estratègia davant la clatellada electoral


  • Comparteix:

Menéndez diu que CIU cal que analitzi l'estratègia i la seva lluita amb ERC.

Menéndez diu que CIU cal que analitzi l'estratègia i la seva lluita amb ERC.

L'agrupació local del PSC recomana a Convergència i Unió que s'ho facin mirar després de 'patacada' soferta en les eleccions de diumenge al conjunt de Catalunya però també especialment a Sant Cugat. Els socialistes afirmen que la federació nacionalista ha passat a una altra dimensió i creuen, fermament, que aquest resultat els aplana el camí per aconseguir l'alcaldia d'aquí a tres anys.

El PSC creu que aquestes eleccions demostren la solidesa i la confiança dels electors en el projecte socialista. Estan convençuts que tenen per davant encara un llarg recorregut electoral, especialment a Sant Cugat, i es mostren esperançats i alhora 'responsables' per treballar ja a partir d'avui per aconseguir l'alcaldia de Sant Cugat.

En canvi, creuen que la 'reculada' soferta per CIU demostra que la federació nacionalista no troba el seu espai polític. El primer secretari del PSC, Salador Gausa, creu que l'ensopagada electoral és ja estructural i insta a CIU a repensar si competir amb ERC per veure qui 'té la senyera més grossa' els porta a algun lloc:

Salvador Gausa

CIU ha passat en aquestes eleccions a una dimensió desconeguda. Cal que analitzin l'estartègia de veure qui té la senyera més grossa amb ERC.


En canvi, estan molt satisfets del resultat del PSC a Sant Cugat. Els 7.200 vots extrets en aquesta comtesa els demostra, diuen, que els queda sostre electoral per recorrer encara. De tota manera, no s'han estalviat fer autocrítica i han admès que la davallada electoral soferta en les passades municipals indica que, potser, van errar l'estratègia. L'objectiu és, ara, mobilitzar d'aquí 3 anys aquest electorat socialista:

Jordi Menéndez

La culpa és nostra. No vam saber mobilitzar el nostre electoral. Ara la pilota és al nostre teulat. Tenim dos any i mig per endavant.


Recordem que el PSC va guanyar les eleccions europees a Sant Cugat amb un 33% dels vots, i majoria a tots els districtes, amb 11 punts percentuals per sobre de CiU, que passa a ser la segona força política a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.