Actuació 'memorable' la dels castellers de Sant Cugat en la jornada castellera de Festa Major


  • Comparteix:

Moment en què la colla local carrega el 5 de 7.

Moment en què la colla local carrega el 5 de 7.

Jornada castellera 'memorable' la que s'ha viscut aquest diumenge de Festa Major a la Plaça Octavià. Els Castellers de Sant Cugat han fet un paper destacadíssim aixecant un 5 de 7 i descarregant, per primera vegada, un 3 de 7 aixecat per sota. Les colles convidades, Minyons de Terrassa i capgrossos de Mataró han fet també un molt bon paper descarregant castells de 8.

Exultants han sortit de la Plaça d'Octavià els Castellers de Sant Cugat després de l'esplèndida actuació que han ofert, a casa, aquest diumenge. Tenien ganes de carregar un 3 per 7 aixecat per sota i finalment ho han aconseguit. És la primera vegada que aconsegueixen carregar i descarregar aquesta construcció.

El cap de colla, Aleix Castellarnau, ha qualificat la fita d'avui, d'històrica:

Aleix Castellarnau

És la primera vegada que descarreguem un 3 de 7. No hi ha castells de 8 aixecats per sota. És la màxima en el món casteller.


També han aconseguit fer un 5 de 7 en una de les actuacions més brodades que es recorden de la colla local. Aleix Castellarnau ha explicat que coronar aquests pilars, i a sobre, fer-ho en l'actuació més important de la temporada, és un motiu de celebració. Pel cap de colla és de les millors actuacions de la història:

Aleix Castellarnau

ës la millor actuació de la temporada perquè també hem aconseguit un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla. Estem exultants.


Pel que fa els Minyons, han aconseguit fer un 4 de 8 i un 3 de 8. Els capgrossos de Mataró també han aconseguit descarregar un 3 de 8.

D'altra banda, abans de l'actuació castellers s'ha descobert una placa que recorda que la Plaça Octavià és plaça de 9 gràcies als Minyons de Terrassa que, en dues ocasions, han coronat a Sant Cugat construccions de 9. La primera vegada va ser el 1999 amb un 4 de 9 i la segona, l'any passat, amb un 3 de 9.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.