L'arrossada popular, la diada castellera o Amparanoia, plats forts del darrer dia de Festa Major


  • Comparteix:

La Festa Major encara avui la seva recta final amb algunes de les propostes més tradicionals com l'arrossada popular, que enguany arriba als seus 25 anys, la trobada de Puntes de Coixí, o la diada castellera, entre d'altres. La música d'Amparanoia, a partir de dos quarts de dotze de la nit, i una projecció de les millors imatges d'aquests 6 dies tancaran definitivament la festa grossa de la ciutat d'aquest any 2005.

La plaça Barcelona és avui l'escenari d'un dels actes més tradicionals i populars de la Festa Major de Sant Cugat: l'arrossada popular. Un any més, centenars de santcugatencs han agafat el davantal de cuina i s'han posat a cuinar els prop de 65 arrossos que enguany competeixen per obtenir el reconeixement del jurat.

Des dels Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia, organitzadors de l'acte, han remarcat que aquest any l'arrossada té un caràcter més especial que mai ja que se celebra el 25è aniversari. És per això que l'arrossada comptarà amb algunes sorpreses i novetats. Escoltem Josep Pros.

Josep Pros

Esperem que aquest any serà més gran, a primera hora hi havia apuntades unes 70 paelles. Nosaltres ja portem 25 anys, seguint la tradició dels nostres avis i pares, i per això hem l'exposició i també hi haurà obsequis.


Cap a les tres de la tarda està previst el lliurament dels premis dels arrossos, que enguany anirà acompanyat d'un sorteig d'obsequis entre tots els participants. Ja a les quatre, l'orquestra Gran Casino tornarà a ser l'encarregada d'amenitzar la sobretaula.

Però els actes de Festa Major d'avui continuen a la tarda amb propostes tan tradicionals com la trobada de Puntes de Coixí, les migas manxegues o el Correfoc, a càrrec dels Diables. No hi faltarà tampoc la diada castellera, que reunirà els Castellers de Sant Cugat, els de Barcelona i els Xicots de Vilafranca a la plaça d'Octavià. Per aquesta ocasió, la colla local té previst descarregar alguns dels castells de la gamma alta de 7 com el 2 de 7 o el 3 de 7 aixecat per sota. Ho explica Marc Maimó, cap de colla dels camises verdes.

Marc Maimó

Entre aquests dos dies volíem fer només castells de set, i per avui estem preparant la torre de 7, el més difícil dins la gamma de 7, i també el 3 de 7 aixecat per sota i el 5 de 7.


També per aquesta tarda de diumenge hi ha previst un concert de cant coral a càrrec de la Coral Sant Cugat a l'Escola Municipal de Música, a partir de les vuit del vespre els darrers actes a la caseta del CPA, i ja per tancar la festa, l'espectacle 'Tocata i fuga' de la companyia Dei Furbi, a partir de tres quarts de dotze a la plaça de l'Om, la música d'Amparanoia a partir de dos quarts de dotze al parc Ramon Barnils, i al mateix escenari però a la una de la matinada, les millors imatges d'aquests dies amb el muntatge 'Emociona't'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.