El seguici de Sant Pere recorre la ciutat amb les entitats


  • Comparteix:

Un miler de persones han recorregut els carrers amb diverses entitats de la ciutat en el seguici de Sant Pere. Per primer cop, el seguici ha sortit de la plaça de la Vila i ha fet un recorregut nou fins arribar al Monestir. Les autoritats municipals també han participat a la desfilada que ha omplert de castells, balls de bastons, caparrots, gegants i diables els carrers de Sant Cugat.

L'últim dia de festa grossa ha comptat amb el tradicional seguici de Sant Pere. Els diables, geganters, caparrots, bastoners de l'Esbart, els membres del ball de cintes de Sant Cugat, del ball de panderos i del ball del vano, així com també els castellers, han passejat al ritme dels timbals de Kimbala i han ofert diverses actuacions.

Aquest any, per primer cop, el seguici ha realitzat un nou recorregut. Sortint de la nova plaça de la Vila, ha pujat per la rambla del Celler i el carrer Francesc Moragas. Poc després, la desfilada, que també ha comptat amb les autoritats municipals, ha arribat a la plaça Pere San, on els gegants han ofert un ball davant la casa de Francesc Vila i Trabal.

Maira Sanz, membre de la Promotora de Festes Locals (Profeslo), explica què suposa començar per primer cop el seguici a la nova plaça de la Vila.

Maira Sanz

És un bon lloc per sortir però hem hagut de fer el recorregut al revés i és nou per tots. Ens hem d'adaptar.



El seguici ha continuat pel carrer Major fins al Monestir. El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha rebut el seguici i ha ofert la Missa major al punt de les set amb la benedicció dels rams i el ball d'ofrena dels Bastoners de l'Esbart.

A la sortida, l'esclat de festa ha omplert la llotgeta del Monestir amb les darreres actuacions de totes les entitats, que s'han fet a la vegada i han posat el punt final al seguici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.