Les Barraques de Festa Major estrenen format i ubicació


Temes relacionats

Bernat Picornell: Barraques proposen oci nocturn de qualitat' ( 7/jun/09)

Les Barraques 2009 estrenen ubicació al Turó de Can Mates (30/mai/09)

Les Barraques de Festa Major canviaran de format per millorar la seguretat (29/abr/09)


  • Comparteix:

Les Barraques de Festa Major tornen aquest divendres en un nou escenari, el Turó de Can Mates, i amb un canvi de format. L'espai d'oci juvenil per excel·lència de la celebració es divideix en quatre àrees temàtiques i abandona la forma d'U per potenciar la seguretat. Un total de 19 entitats de la ciutat ompliran les tres nits de festa sota el lema 'La nit és viva a la vila alternativa'.

Un espai més ampli i més oferta cultural són alguns dels trets que caracteritzen les Barraques d'aquest any que a partir de divendres convertiran un racó de Can Mates en un petit poble. Com a municipi, les barraques tindran quatre espais, la Plaça del Centre, el Mercat Vell, el Parc Barraques i la Zona Esportiva.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és la introducció d'un pregó, que es llegirà divendres a la nit per donar el tret de sortida a les activitats quan un cercavila que sortirà després del castell de focs arribi a les Barraques. El pregoner serà el propietari del bar Baobab, Halassane N'Diaye.

L'aposta musical fa referència a grups locals però també té caps de cartell per atraure públic a l'espai. El grup Love of Lesbian i Vidal, el conjunt guanyador del cicle musical 'Mou-te' organitzat per Cugat.cat i l'Ajuntament, seran els plats forts musicals.

Les Barraques de Festa Major d'aquest any deixaran enrere la clàssica forma d'U tancada i aposten per un model obert i sense tanques per facilitar la sortida en cas d'emergència. Com a conseqüència, el model de barraca també canvia i en aquesta edició estaran totalment tancades per evitar robatoris.

Escoltem un dels membres de la comissió de Barraques, Víctor Bosch.

Víctor Bosc

Com que és un espai més ampli no hi haurà aglomeracions ni problemes, no hi haurà tanques i serà més tranquil.



Tot i que hi participen 19 entitats, hi haurà 18 barraques ja que dues entitats compartiran barraca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.