La diada de Sant Pere tanca avui quatre dies de Festa Major


  • Comparteix:

El Paga-li Joan serà un dels plats forts del dia

El Paga-li Joan serà un dels plats forts del dia

La Festa Major s'acaba avui, però abans de posar el punt final hi ha tot un dia ple d'activitats. La jornada comença a primera hora amb les albades de Sant Pere, continua al punt del migdia amb teatre i una festa de l'escuma i, ja a la tarda, té lloc el seguici de Sant Pere i el tradicional ball del Paga-li Joan. Per tancar els quatre dies de festa, els Diables faran el seu espectacular correfoc i hi haurà tres concerts, un d'havaneres, un de jazz i un altre de gospel.

El quart i últim dia de la Festa Major no vol ser menys que els altres i arriba carregat de propostes per a tots els gustos i edats. En total, hi ha 23 actes programats, que van des de les vuit del matí fins ben entrada la matinada.

Els més matiners sortiran al carrer amb els grabals, grallers i timbalers dels Castellers, que començaran a la plaça d'Octavià i recorreran els carrers més cèntrics.

Els gegants de la ciutat, el Joan i la Marieta, seran els protagonistes d'una obra de teatre que es representarà a les dotze al claustre del Monestir, que coincideix amb les finals dels concursos de futbolí i diana a la plaça d'en Coll. A la una, hi ha la festa de l'escuma a la plaça d'Octavià i un vermut musical a la plaça del Rei.

I si el matí haurà anat ple, la tarda encara més. A les cinc comença la festa de l'esport al carrer per a la gent gran i a dos quarts de sis, un quadrangular de petanca a les pistes de Sant Francesc.

El plats forts del dia comencen també a dos quarts de sis, que és quan començarà el seguici de Sant Pere, que comptarà amb la participació de totes les entitats de cultura popular de la ciutat. El recorregut començarà a la plaça de la Vila i acabarà al Monestir, que és on se celebrarà el tradicional ball del Paga-li Joan.

Es preveu que la participació al 'ball del vano i del ram' sigui similar a la d'altres anys, tot i que l'organització desitja que creixi, com explica el membre de la comissió, Quim Pla.

Quim Pla

Hi haurà unes cinquanta parelles, entre petits i grans. Els últims anys sempre són entre quaranta i seixanta.


Després del Paga-li Joan, la música serà protagonista per partida triple, amb un concert d'havaneres, un altre de jazz i un altre gospel.

L'últim acte de la Festa Major serà al Parc Ramon Barnils. Els Diables, després d'haver recorregut el centre amb el seu correfoc, cremaran tota la pólvora que els quedi i el col·lectiu Corrent Alterna punxarà música i projectarà imatges de la festa a partir de les dotze de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.