Les Barraques buscaran la participació i complicitat dels joves estrenant ubicació i servei d'autobusos


Temes relacionats

Els Diables seran els pregoners de la Festa Major 2010 (10/jun/10)

L'esport serà de nou un dels plats forts de la Festa Major (10/jun/10)

Jaleo Real, The Eyes i Tiki Phantoms actuaran a les Barraques (20/mai/10)

Una guerra de colors serà la temàtica principal de les Barraques de la Festa Major ( 8/mai/10)

Les Barraques de Festa Major s'ubicaran a Can Solà (12/mar/10)

Obert el termini per sol·licitar una barraca de Festa Major (11/mar/10)


  • Comparteix:

Les Barraques se celebraran el 25, 26 i 27 d'aquest mes

Les Barraques se celebraran el 25, 26 i 27 d'aquest mes

Les Barraques de Festa Major estrenen ubicació a Can Solà amb l'objectiu de buscar la participació i la complicitat dels joves santcugatencs. Amb el lema 'Volíeu guerra?', la nova Coordinadora d'Entitats de Barraques proposa tres nits carregades de música i activitats basades en una confrontació amistosa entre dos equips. L'Ajuntament habilitarà un servei d'autobusos que enllaçarà amb un recorregut diversos indrets i districtes de la ciutat amb la nova seu de les Barraques.

La Coordinadora d'Entitats de Barraques s'ha constituït com a entitat independent de la gestora de Festa Major per millorar la gestió i els tràmits de l'espai d'oci juvenil per excel·lència, que tindrà lloc de divendres 25 a diumenge 27. La coordinadora neix amb l'objectiu de potenciar les activitats que organitzen les entitats de Barraques, i que aquestes deixin de ser només un lloc on anar a escoltar música i a prendre alguna cosa.

La implicació del públic santcugatenc es buscarà amb la creació de dos equips, cada un d'ells amb un dels colors de les Barraques d'aquest any decidits en assemblea, el verd i el taronja. La finalitat és buscar la competitivitat sana en la majoria d'activitats i, fins i tot, en les casetes de les entitats, que se situaran en dues files enfrontades. La presidenta de l'associació juvenil Coordinadora d'Entitats de Barraques, Inés Luna, explica el perquè del nou model de la cita.

Inés Luna

És una manera d'incentivar el nou sistema d'activitats, que vol potenciar la participació de la gent. Les Barraques són una plataforma per a les entitats.


El pregó de Barraques anirà a càrrec de tres entitats que celebren aniversaris: l'Agrupament Escolta la Floresta, que suma 25 anys, el grup Mediterrània, que bufa 15 espelmes, i els Diables, que també oferiran el pregó general de la Festa Major pels seus 20 anys de vida. La cita mantindrà un presentador per amenitzar les nits i l'espai de la carpa, que es potenciarà amb actuacions i un DJ. Cada nit, les entitats en grups de tres organitzaran dues activitats, la primera a quarts de dotze de la nit i la segona a les dues de la matinada.

Els concerts continuaran sent un dels plats forts de la celebració, amb la meitat de grups locals i l'altra meitat de fora. La rumba dels Jaleo Real, el heavy metal dels The Eyes i el surf-rock dels Tiki Phantoms són algunes de les propostes musicals que es podran sentir als escenaris. The Risas, La Papada de Rocío i Corcho seran alguns dels representants santcugatencs, mentre que també es podran escoltar Sol Lagarto, Bongo Botrako i Pirat's Sound Sistema.

Les Barraques s'ubicaran a sota de la Masia de Can Solà, a tocar de la futura sala de concerts. El recinte d'oci s'instal·larà en una esplanada propera a la nau, allunyada de les vivendes. La regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, ha posat èmfasi en què la cita no està allunyada del centre de la ciutat i ha explicat el sistema d'autobusos que habilitarà l'Ajuntament.

Esther Salat

La parada central estarà a l'avinguda de les Corts Catalanes, anirà cap a l'estació de Sant Cugat, Mira-sol, Valldoreix i la Floresta.



Aquest any hi ha cinc entitats que formen part de la cita que no havien participat l'any passat a les Barraques, mentre que algunes s'han quedat fora, ja que l'organització prioritza la rotació a través del sistema de puntuació que va implantar l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.