La 2a Festa Major Alternativa ofereix una altra opció per gaudir de la festa grossa de la ciutat


  • Comparteix:

La presentació del programa de la Festa Major Alternativa ha tingut lloc al Casal Popular la Guitza

La presentació del programa de la Festa Major Alternativa ha tingut lloc al Casal Popular la Guitza

Sopars populars, teatre, tallers i concerts per a totes les edats són les propostes de la 2a edició de les Festes Majors Alternatives, que oferiran una opció allunyada de les habituals Barraques. Aquesta proposta autogestionada centrarà les seves activitats a la plaça de Pep Ventura amb la intenció de viure i gaudir de la celebració al centre de la ciutat. Durant el transcurs d'aquesta proposta d'oci alternatiu, es recolliran signatures contra l'ordenança de civisme i les càmeres de videovigilància.

La bona resposta de públic de la 1a edició ha engrescat els seus organitzadors a repetir experiència enguany amb una festa alternativa, autogestionada i on hi col·laboren diferents col·lectius i entitats. Són, segons paraules dels organitzadors, 'l'alternativa necessària' perquè hi hagi una altre tipus d'oci.

El membre de l'Assemblea de Festes Alternatives Xavier Manyoses ha aclarit que és una proposta 'autogestionada' que no compta amb cap tipus de subvenció.

Xavier Manyoses

És un projecte 100% nostre, que aposta per l'autogestió i que no rep cap mena de subvenció.



L'organització ha destacat que pretén oferir una alternativa atractiva i que fugi dels tòpics associat al model de Barraques. Ho explica Marta de Buen.

Marta de Buen

Intentem oferir un oci alternatiu, entenent que l'alcohol no sigui el fil conductor, amb consum crític i responsable, amb espais de trobada i de crítica per a la gent del poble.


Durant la Festa Major Alternativa es podrà veure una home disfressat de càmera de vídeo que recollirà signatures contra les càmeres de videovigilància i l'ordenança de civisme. Prèviament, aquest dissabte s'encetarà aquesta campanya amb una 'cercavila incívica' que seguirà el recorregut de la zona videovigilada. Aquesta caminada començarà a la plaça de Lluís Millet a les sis de la tarda i acabarà una hora més tard a la plaça de la Vila.

L'Assemblea de Festes Alternatives està formada per membres del Casal Popular la Guitza, l'Assemblea d'Inquietes, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat, Endavant Sant Cugat i el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.