ERC ha participat al pregó de Festa Major perquè cap bandera no ha hissat a l'Ajuntament


Temes relacionats

ERC denuncia la presència de la bandera espanyola a l'Ajuntament (23/set/08)

ERC insta l'alcalde a fer onejar la senyera en solitari durant la Festa Major (24/jun/08)


  • Comparteix:

Raül Grangé, portaveu d'ERC

Raül Grangé, portaveu d'ERC

ERC ha participat finalment al pregó de Festa Major, després que cap bandera hagi onejat a l'Ajuntament durant l'inici de festa. Els regidors republicans han reclamat a l'alcalde que retirés la bandera espanyola coincidint amb la festa grossa i que no es tornés a hissar un cop hagin passat les festes. La formació considera que la bandera simbolitza la 'submissió a les institucions espanyoles'.

Segons el portaveu d'ERC, Raül Grangé, la bandera espanyola no suportaria una votació democràtica al ple de l'Ajuntament, ja que la majoria dels representants de la ciutadania santcugatenca votarien a favor de la seva retirada. Abans del pregó, Grangé ha dit a Cugat.cat que esperava que una força que s'anomena nacionalista, com CiU, s'avingués a despenjar la bandera espanyola.

Raül Grangé

S'està qüestionant la nostra legitimitat com a nació. Un partit que s'anomena nacionalista ho hauria de veure així. Esperem un gest de dignitat de CiU.


Durant el pregó, hi havia hissada la senyera de la plaça de la Vila.

L'any 2007, el ple de l'Ajuntament va reiterar la seva adhesió a la campanya 'Un país, una bandera', que estableix que Sant Cugat farà onejar en solitari la senyera l'Onze de Setembre i la resta de festius oficials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.