L'Ajuntament valora molt positivament la Festa Major tot i la retallada pressupostària


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, valora positivament la Festa Major d'enguany, que segons ha dit ha mantingut una 'oferta important i variada' tot i coincidir amb el pont de Sant Joan i comptar amb un pressupost menor respecte les darreres edicions. Recoder ha assenyalat que les activitats organitzades pel consistori han viscut un descens en la venda de tiquets de consum, tot i que s'ha mantingut el nombre d'assistents, que fins i tot en alguns casos han augmentat. També ha parlat de l'espai de Barraques, que ha dit que és una iniciativa consolidada i ha explicat que hi hagut algun incident, cap de remarcable. L'alcalde ha felicitat als santcugatencs pel civisme mostrat durant els cinc dies de festa.

Durant la roda de premsa de valoració de la festa grossa de la ciutat, que s'ha acabat aquest dimarts, l'alcalde ha donat algunes xifres de participació. El pregó, que enguany ha anat a càrrec dels Diables, l'han seguit 1.500 persones, un dels pregons més nombrosos dels darrers anys, segons l'alcalde. Recoder també ha destacat la consistència d'algunes propostes que es mantenen al llarg dels anys com l'arrossada de la plaça de Barcelona, els seguicis de Festa Major o el Paga-li Joan, que tot i mantenir el públic ha crescut en nombre de parelles de ball, 20 parelles infantils i 50 d'adults.

Un dels aspectes destacats en la valoració final és l'èxit d'assistència als espectacles musicals que s'han succeït a les diverses places de la ciutat. Pel que fa a les dades, 3.000 persones van seguir el concert dels Apache i 2.600 el dels Golden Apple Quartet, situant-los com un dels actes amb més seguiment.

Recoder s'ha mostrat orgullós de la celebració.

Lluís Recoder

La Festa Major s'ha desenvolupat sense cap incident remarcable. La nostra festa busca la participació de tothom i per això les activitats són variades. Ens podem sentir orgullosos.


Recoder també ha parlat de l'espai de Barraques, que ha disminuït el nombre d'assistents. El consistori diu que aquesta davallada és conseqüència del poc arrelament del nou emplaçament i de les dates, tant pròximes al pont de Sant Joan. En aquest sentit, Recoder s'ha compromès a millorar i potenciar el servei de transport cap a l'espai juvenil. Aquesta edició de les Barraques ha detectat també una baixada en l'edat mitjana dels assistents i un descens en el consum de begudes.

Recoder ha dit que no hi hagut cap aldarull remarcable, tret d'algun incident.

Lluís Recoder

A les carpres de la comarca, qualsevol cap de setmana, hi ha més incidents que a Barraques. Sí que hi ha hagut algun cas en que algú no s'ha comportat correctament. I només un cas que es va haver de reduir una persona.




L'alcalde també ha volgut esmentar la consolidació dels espais de la carretera de Cerdanyola i la plaça d'en Coll en les seves propostes musicals.

La situació econòmica també ha influït en la Botiga al Carrer. Des de l'Ajuntament s'ha confirmat la participació de menys establiments en aquesta edició i menys carrers engalanats per l'ocasió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.