Sant Cugat es deixa atrapar, des d'avui, per sis dies de Festa Major


  • Comparteix:

La Festa Major comença aquest dimarts i s'allargarà fins diumenge

La Festa Major comença aquest dimarts i s'allargarà fins diumenge

La Festa Major comença aquest vespre sota el lema 'La Festa Major m'atrapa'. El repic de campanes i el seguici, a partir de les set de la tarda des de l'avinguda de Cerdanyola, serviran per obrir la festa. Una hora més tard, des del balcó de l'ajuntament, es farà la lectura del pregó, que enguany anirà a càrrec del Cor Infantil i Juvenil Sant Cugat. La Festa Major s'allargarà fins diumenge amb 150 activitats organitzades per l'Ajuntament i el teixit associatiu, i propostes musicals com Antònia Font, Obrint Pas i La Troba Kung-Fú, entre d'altres.

Aquest dimarts, vigília de Sant Pere, es dóna el tret de sortida a la Festa Major amb el repic de campanes i seguici d'inici, que començarà a l'avinguda de Cerdanyola amb l'avinguda de Torreblanca. Les entitats de cultura popular i els representants polítics seguiran el recorregut que els portarà fins a la plaça de la Vila, passant pels carrers de la Creu i el de la Torre, que la comitiva enfilarà fins a la plaça d'Octavià. El recorregut també passarà pel carrer de Santiago Rusiñol, l'avinguda de Francesc Moragas i la rambla del Celler.

Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, la festivitat ve marcada enguany per l'alt nivell participatiu de les associacions locals.

Mercè Conesa

Les entitats són la base de la Festa Major. Sense la seva iniciativa no ens seria possible fer una festa amb tantes activitats.


Des del balcó de l'ajuntament, el Cor Infantil i Juvenil Sant Cugat serà l'encarregat de fer la lectura del pregó. L'inici oficial de festa es complementarà amb la tradicional tronada i tast de cava per als assistents.

Pel que fa a les propostes juvenils, l'agenda s'ha vist reforçada amb més activitats adreçades a aquest col·lectiu arran de la supressió de Barraques. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que es replantejarà el model actual de Festa Major una vegada es tanqui l'actual edició.

Xavier Escura

Hi ha un compromís amb la gestora per obrir un fòrum, quan s'acabi la festa, amb el món associatiu de la ciutat per opinar.



Durant la primera jornada de la Festa Major, que durarà sis dies, també es podrà participar en l'assaig públic dels Castellers i a una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.